Ο ΟΑΥ για έκδοση δελτίων/πιστοποιητικών υγείας

Ο ΟΑΥ για έκδοση δελτίων/πιστοποιητικών υγείας

Aνακοίνωση εξέδωσε ο ΟΑΥ για την έκδοση δελτίων/πιστοποιητικών υγείας.

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) με ανακοίνωση του, υπενθυμίζει όλους τους παροχείς υπηρεσιών φροντίδας υγείας καθώς και τους δικαιούχους του ΓεΣΥ ότι στα πλαίσια του συστήματος δεν καλύπτονται υπηρεσίες από ιατρούς ή άλλους παροχείς και αφορούν στην έκδοση πιστοποιητικών/δελτίων υγείας, όπως δελτία υγείας για αθλητές, επαγγελματικά δελτία υγείας, δελτία υγείας /πιστοποιητικά για σκοπούς σύναψης ασφαλιστικού συμβολαίου, έκδοσης άδειας οδήγησης, εργοδότησης, συμμετοχής στις ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, αθλητικές ομάδες και αθλήματα κλπ. Επιπρόσθετα, δεν καλύπτονται υπηρεσίες όπως εργαστηριακές και απεικονιστικές/διαγνωστικές εξετάσεις για τέτοιους σκοπούς.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, οι εν λόγω υπηρεσίες θα πρέπει να πραγματοποιούνται εκτός του Συστήματος, και ο παροχέας δύναται να αποζημιώνεται για αυτές από το πρόσωπο που τις απαιτεί.

Διευκρινίζεται ότι όπου ο Οργανισμός παρατηρήσει σχετικές περιπτώσεις έκδοσης παραπεμπτικών για διενέργεια των πιο πάνω εξετάσεων ή διενέργειας δραστηριοτήτων για τους πιο πάνω σκοπούς, θα εφαρμόζει τις πρόνοιες της περί Γενικού Συστήματος Υγείας νομοθεσίας, περιλαμβανομένων διοικητικών προστίμων ή/και άλλων μέτρων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE