Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έτοιμη για διάλογο, αλλά ο Μακρόν να μην ενεργεί ως ηγέτης

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ έτοιμη για διάλογο, αλλά ο Μακρόν να μην ενεργεί ως ηγέτης

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δήλωσε την Τρίτη 29/9 ότι το σιιτικό κίνημά του καλωσόρισε τις προσπάθειες της Γαλλίας να βοηθήσει τον Λίβανο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνήσει στον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης, ούτε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να ενεργεί ως ηγέτης της χώρας.

 

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ παραμένει έτοιμη για διάλογο, με βάση το γαλλικό σχέδιο για την έξοδο από την οικονομική κρίση, όμως συμπλήρωσε ότι χρειάζεται μια «νέα προσέγγιση».

Ο Νασράλα κατηγόρησε επίσης τους σουνίτες πρώην πρωθυπουργούς του Λιβάνου, συμπεριλαμβανομένου και του Σαάντ αλ Χαρίρι, ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη γαλλική παρέμβαση για να αποκομίσουν πολιτικό όφελος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι  διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Κυπριακό: Τα «αγκάθια» που θα κρίνουν τις εξελίξεις και οι διαφωνίες πριν από την κρίσιμη συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, στις 26 Αυγούστου, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αποτελεί την πρώτη ουσιαστική συνέχεια της κινητικότητας που προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE