Ο Πούτιν κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Πούτιν κάλεσε όλες τις πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προειδοποίησε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στη διένεξη τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.


Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι κατά την διάρκεια της συνομιλίας Πούτιν-Πασινιάν, στην οποία "συνεχίσθηκε η συζήτηση για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ", ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Παράλληλα αναφέρεται ότι "δόθηκε έμφαση στην επιτακτική ανάγκη του τερματισμού των εχθροπραξιών από τις αντιμαχόμενες πλευρές και της λήψης μέτρων με σκοπό την αποκλιμάκωση της κρίσης". Η σημερινή τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών είναι η δεύτερη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Πούτιν και Πασινιάν είχαν συνομιλήσει και την Κυριακή.

 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής - ΠτΔ: Επανέλαβε την ετοιμότητα της ΚΔ για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στον Γκουτέρες

Πενταμερής - ΠτΔ: Επανέλαβε την ετοιμότητα της ΚΔ για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στον Γκουτέρες

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Κύπρου) η διμερής συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ενόψει της Ολομέλειας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό που αναμένεται να αρχίσει ακολούθως.

BEST OF TOTHEMAONLINE