Ανησυχία εκφράζει το ΠΣΕ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ανησυχία εκφράζει το ΠΣΕ για την κλιμάκωση της έντασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει, με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Τρίτης 29/9 την ανησυχία του για τις αρνητικές εξελίξεις από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και ζητά άμεση κατάπαυση πυρός και των εχθροπραξιών.


"Πίσω από αυτή την κλιμάκωση για τις συνοριακές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, κρύβεται ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων. Αυτοί που πληρώνουν γι’ άλλη μια φορά με το αίμα τους τις πολεμικές συγκρούσεις, είναι οι λαοί. Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από το αποτέλεσμα ξεσπάσματος ενός νέου πολέμου", αναφέρει.
 
Το ΠΣΕ θεωρεί, προστίθεται, ότι ο μοναδικός δρόμος για την επίλυση των διαφορών, που χρονολογούνται εδώ και πάνω από 30 χρόνια μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, είναι ο δρόμος της ειρήνης και η επιστροφή στο διάλογο. "Απαιτούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και των εχθροπραξιών. Απαιτούμε, όπως η διεθνής κοινότητα ασκήσει τις ανάλογες πιέσεις, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και να ανοιχτεί το συντομότερο ο διάλογος με στόχο την ειρηνική επίλυση των διαφορών", καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

ΕΔΕΚ: Έντονη αντίδραση στην ηγεσία Σοφίας Μακρή -Επιστολή από την πλειοψηφία του Πολιτικού Γραφείου για περιφρόνηση των θεσμών- Στο επίκεντρο απολύσεις προσωπικού

Σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η εσωκομματική κρίση στην ΕΔΕΚ, με την έντονη αντίδραση στελεχών του κόμματος, απέναντι στους χειρισμούς της Προέδρου, Σοφίας Χριστοδούλου Μακρή, να αποτυπώνεται πλέον και σε γραπτή παρέμβαση προς την ίδια.

BEST OF TOTHEMAONLINE