Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο εμίρης του Κουβέιτ

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο εμίρης του Κουβέιτ

Ο εμίρης του Κουβέιτ, σεΐχης Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ, απεβίωσε την Τρίτη 29/9 σε ηλικία 91 ετών, ανακοίνωσε το παλάτι αυτής της μικρής χώρας του Κόλπου.

«Με μεγάλη θλίψη και πόνο θρηνούμε (...) τον θάνατο του σεΐχη Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζάμπερ αλ-Σαμπάχ, εμίρη του Κουβέιτ», δήλωσε ο σεΐχης Άλι Τζάραχ αλ-Σαμπάχ, υπουργός αρμόδιος για βασιλικές υποθέσεις, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο σεΐχης Σαμπάχ ήταν επικεφαλής της πετρελαιοπαραγωγού χώρας του Κόλπου και συμμάχου των ΗΠΑ από το 2006 και ηγήθηκε της εξωτερικής της πολιτικής για περισσότερα από 50 χρόνια. Διάδοχός του έχει οριστεί ο αδελφός του, πρίγκιπας διάδοχος σεΐχης Νάουαφ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE