Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους απαιτούν οι συνταξιούχοι της Πάφου

Την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων τους απαιτούν οι συνταξιούχοι της Πάφου

πόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου με τα αιτήματά των συνταξιούχων Πάφου ενέκρινε το Επαρχιακό Συνεδρίο της ΕΚΥΣΥ, χθες, ενώ ακολούθως οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

Όπως αναφέρεται, ύστερα από ομιλία που έγινε από το Γ. Γραμματέα της ΕΚΥΣΥ, Κώστα Σκαρπάρη, οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Πάφου απαίτησαν επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και επηρεάζουν το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής τους

Συγκεκριμένα ζητούν αύξηση των χαμηλών συντάξεων, κατάργηση του πέναλτι 12% που επιβάλλεται στις συντάξεις των συνταξιούχων των 63 χρονών, βελτίωση της νομοθεσίας για να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες χήροι, να σταματήσουν οι απαράδεκτες υπερχρεώσεις που επιβάλουν οι τράπεζες για υπηρεσίες που προσφέρουν στους συνταξιούχους και επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με τη λειτουργία του ΓΕΣΥ ιδιαίτερα στο τομέα των φαρμάκων κ.α

Επιπρόσθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, το συνέδριο ενέκρινε υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας ενώ μετά τη λήξη του οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν έξω από το οίκημα της ΠΕΟ Πάφου συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας στέλνοντας το μήνυμα προς τη κυβέρνηση να αντικρίσει τα προβλήματα των ηλικιωμένων με κοινωνική ευαισθησία. 

Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουν τον αγώνα με όλα τα νόμιμα αλλά και δυναμικά μέτρα που έχουν στη διάθεση τους .

Του συνεδρίου προέδρευσε ο Α. Χριστοδούλου ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΠΕΟ Νεόφυτος Άσσος . Παρευρέθηκε και το μέλος της Κ. Γραμματείας Π. Παντελίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE