Απίστευτη πρόκληση στο Καστελόριζο: Κόκκινη μπογιά σε ελληνική σημαία- Καταδικάζει το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Απίστευτη πρόκληση στο Καστελόριζο: Κόκκινη μπογιά σε ελληνική σημαία- Καταδικάζει το Ελληνικό ΥΠΕΞ

Μπορεί, με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας αλλά και της Γαλλίας, Ελλάδα και Τουρκία να συμφώνησαν στην επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών, φαίνεται όμως πως η επινοητικότητα των Τούρκων δεν έχει τέλος, αφού δεν χάνουν ευκαιρία να προκαλούν.

Το Σάββατο (26/09), πρωί – πρωί, έστειλαν ένα drone στο Καστελόριζο, που επί 10 λεπτά πετούσε πάνω από τη Μεγίστη και το υπόλοιπο νησί, παιανίζοντας εμβατήρια καθώς και τον τουρκικό εθνικό ύμνο

Μια ομάδα τούρκων εθνικιστών μηχανικών φέρεται να είναι υπεύθυνη για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο Καστελόριζο, το πέταγμα δηλαδή του drone που ξύπνησε τους κατοίκους με τουρκικά εμβατήρια και εν συνεχεία έριξε κόκκινη μπογιά στην τεράστια ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο, πάνω από το λιμάνι του νησιού.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός Karar TV ο οποίος και έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από το drone. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η «πολιτική ομάδα τούρκων μηχανικών προέβη σε αυτή την ενέργεια, μετά το κάψιμο της τουρκικής σημαίας, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων των Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».

Την καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο τονίζοντας ότι «τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών» και πως αναμένεται από τις τουρκικές αρχές η άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή προσβολή της Ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο.

Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών.

Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE