Γαλλία-Κορωνοϊός: Πάνω από 14.000 τα νέα κρούσματα

Γαλλία-Κορωνοϊός: Πάνω από 14.000 τα νέα κρούσματα

Η Γαλλία κατέγραψε πάνω από 14.000 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα στο τελευταίο 24ωρο, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με τις μολύνσεις που εντοπίζονταν τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το ποσοστό εκείνων που διαγιγνώσκονται θετικοί στον νέο κορωνοϊό συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε απόψε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

 

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 14.412, μειωμένα σε σύγκριση με τα περίπου 16.000 που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το ποσοστό των θετικών τεστ όμως αυξήθηκε στο 7,2%.

Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν από την ασθένεια άλλοι 39 άνθρωποι.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 527.446 και οι νεκροί φτάνουν τους 31.700.

Την Παρασκευή οι αρχές προειδοποίησαν ότι η επιδημία στη Γαλλία είναι σε «ανοδική φάση» θεωρώντας ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ιός «κυκλοφορεί ολοένα και περισσότερο» μεταξύ ηλικιωμένων ανθρώπων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Καθοριστικός ο ρόλος της ΕΕ στη νέα προσπάθεια για το Κυπριακό»

Η ΕΕ έχει τον πιο καθοριστικό ρόλο στη νέα προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, στις Βρυξέλλες. 

BEST OF TOTHEMAONLINE