ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: 'Κανείς δεν συμμερίζεται την ρητορική του Προέδρου και της κυβέρνησης στο Κυπριακό - Ούτε την πρώτη παράγραφο δεν διάβασε ο Κ.Ε'

ΑΚΕΛ: 'Κανείς δεν συμμερίζεται την ρητορική του Προέδρου και της κυβέρνησης στο Κυπριακό - Ούτε την πρώτη παράγραφο δεν διάβασε ο Κ.Ε'

Ανακοίνωση Τύπου εξέδωσε το ΑΚΕΛ το Σάββατο (26/09), σχετικά με τα πυρά της κυβέρνησης προς το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, 'Στο Κυπριακό, ούτε ο ΟΗΕ, ούτε η ΕΕ, κανείς δεν συμμερίζεται τη ρητορική του Προέδρου και της κυβέρνησης', ενώ την ίδια στιγμή γίνετια 

'Όποτε ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Κυπριακό και την εξωτερική πολιτική της, αντί πειστικών απαντήσεων αυτή επιτίθεται στην αντιπολίτευση ότι, τάχα, αφήνει στο απυρόβλητο την Τουρκία.
Αυτό έκανε και χθες η κυβέρνηση, η οποία επιτέθηκε ξανά στο ΑΚΕΛ. Ούτε την πρώτη παράγραφο από την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που αναφερόταν στις παρανομίες της Τουρκίας, δεν διάβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.  


Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση απευθύνεται στο εσωτερικό για να κρύψει την προβληματική εικόνα και την αναξιοπιστία της στο εξωτερικό.

Στο Κυπριακό, ούτε ο ΟΗΕ, ούτε η ΕΕ, κανείς δεν συμμερίζεται τη ρητορική του Προέδρου και της κυβέρνησης. Ο ΓΓ του ΟΗΕ επαίνεσε την Τουρκία για την στάση της στο Κραν Μοντανά και επέρριψε ευθύνες στους δύο ηγέτες για την απώλεια μιας «ιστορικής ευκαιρίας», αλλά και για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο. Αντί να απευθυνθεί στο ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος κάνει αυτές τις διαπιστώσεις, η κυβέρνηση επιτίθεται στο ΑΚΕΛ.

Με τον ίδιο τρόπο η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ανέβασε τον πήχη σχετικά με τις κυρώσεις και το βέτο για τις παρανομίες της Τουρκίας, πανηγύριζε ισχυριζόμενη ότι έπεισε τους Ευρωπαίους για πακετοποίηση των κυρώσεων ενάντια στη Λευκορωσία και την Τουρκία, και όταν αποκαλύφθηκε η γύμνια της πολιτικής της, επιτίθεται στο ΑΚΕΛ.

Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να ασχοληθεί με την ουσία. Στην πολιτική, σημασία έχει τι λένε οι τρίτοι για σένα στο εξωτερικό, και όχι τι λες εσύ για τον εαυτό σου στο εσωτερικό.

Η επικοινωνία μπορεί να φέρνει ψήφους, τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει η χώρα μας πολλαπλασιάζονται.

Η Τουρκία απειλεί και προκαλεί, αλλά οι λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ δεν καταφέρνουν καν να την εκθέσουν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top