Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΕΚΥΣΥ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Τρίτης Ηλικίας

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ΕΚΥΣΥ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Τρίτης Ηλικίας

Συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ έξω από τα οικήματα ΠΕΟ Λεμεσού και Λάρνακας, «στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσει με κοινωνική ευαισθησία τους συνταξιούχους και να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, σημειώνεται, πραγματοποιήθηκαν στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, παγκόσμιας Ημέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας στο πλαίσιο των δράσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας προηγήθηκαν επαρχιακά συνέδρια στο οποία ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα των συνταξιούχων, «τα οποία δυστυχώς παραμένουν άλυτα παρόλες τις προσπάθειες και τα διαβήματα της ΕΚΥΣΥ προς την Κυβέρνηση». Όπως τόνισε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ δεν έχει άλλες επιλογές από το να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε το 2013 και συνεχίζει μέχρι σήμερα για την επανάκτηση όλων των δικαιωμάτων των συνταξιούχων και τη βελτίωση του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα ώστε να μην υπάρχουν συνταξιούχοι φτωχοί. Στο συνέδριο έγινε ενημέρωση και για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και εγκρίθηκε υπόμνημα προς την Υπουργό Εργασίας στο οποίο καταγράφονται 13 προβλήματα που επηρεάζουν αρνητικά τους συνταξιούχους με την απαίτηση να επιλυθούν.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες επαρχίες. Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στη Πάφο και την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία η ώρα 9.00π.μ.

Από ΚΥΠΕ 
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Η απόφαση του μεμονωμένου βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ, μπορεί να αιφνιδίασε κάποιους στην ΕΔΕΚ, ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ του Κωστή Ευσταθίου με την «πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ», σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη «σωτηρία» του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE