Κυπριακό: Η Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο τον Δεκέμβριο - Στο επίκεντρο το μέλλον των συνομιλιών
Η Λευκωσία απαντά θετικά στη νέα ημερομηνία της επίσκεψης – Σταθερή θέση υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Καγκελάριος Μέρκελ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ, είχαν τηλεδιάσκεψη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στο πλαίσιο προετοιμασίας του επερχόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Συζητήθηκαν διαφορετικές πλευρές των διμερών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας. Θέμα συνομιλίας ήταν και η επανάληψη των απευθείας συνομιλιών Ελλάδας Τουρκίας για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών.
Χαρακτηριστικό της ανακοίνωσης το ότι ως θέμα των συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας επισημαίνεται μόνον ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών και όχι άλλα γενικότερα ζητήματα που θέτει η Τουρκία.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




