ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Δεν είμαστε εναντίον της επιβολής κυρώσεων στη Λευκορωσία - Ένα κράτος μέλος της Ε.Ε δέχεται επίθεση...'

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Δεν είμαστε εναντίον της επιβολής κυρώσεων στη Λευκορωσία - Ένα κράτος μέλος της Ε.Ε δέχεται επίθεση...'

Για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (21/09), μίλησε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, επισημαίνοντας πώς "η Ε.Ε δεν νοείται να παραγνωρίζει ότι ένα κράτος μέλος δέχεται επίθεση από την Τουρκία".

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Κούσιος αρνήθηκε ότι η Κύπρος έχει ασκήσει βέτο όσον αφορά τις κυρώσεις στην Λευκορωσία, ενώ όπως είπε 'στο συμβούλιο στο Βερολίνο υπήρξε μια απόφαση όλων των κρατών μελών όπως γίνουν παράλληλες κυρώσεις σε Λευκορωσία και Τουρκία. Το γεγονός ότι η Τουρκία συνεχίζει τις έκνομες της ενέργειες και τις απειλές για εποικισμό της Αμμοχώστου,  δεν έχουμε ικανοποιητικό λόγο για να απαιτούμε τα συμφωνηθέντα;', διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι 'δεν είμαστε ενάντια της επιβολής κυρώσεων στη Λευκορωσία, ακόμη και τομεακές κυρώσεις, αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά’.

Πέραν τούτου, ο κ. Κούσιος τόνισε ότι 'δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι ένα κράτος μέλος της Ε.Ε δέχεται επίθεση από την Τουρκία. Δεν μπορεί να υπάρχει αλά καρτ προσέγγιση των θεμάτων'.

Τέλος, διευκρίνισε ότι "η Λευκωσία θα επιμείνει στη θέση της για εφαρμογή της συμφωνίας του Βεροολίνου που αφορά τις  παράλληλες κυρώσεις σε Τουρκία και Λευκορωσία".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Ο Αβέρωφ σε πολιτική μετάλλαξη: Από τον ευρωπαϊσμό στο χαρτί των κυρώσεων και η αναζήτηση νέων πολιτικών συμμαχιών

Η πολιτική ανανέωση είναι θεμιτή. Η προσαρμογή στις κοινωνικές ανάγκες είναι αναγκαία. Και η προσπάθεια ενός πολιτικού να διευρύνει την εκλογική του απήχηση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος, της δημοκρατικής διαδικασίας. Όταν, όμως, η αναζήτηση ενός νέου πολιτικού ακροατηρίου οδηγεί σε θέσεις που δημιουργούν ερωτήματα, για τη συνέπεια της προηγούμενης διαδρομής του, τότε το ζήτημα ξεπερνά την επικοινωνιακή στρατηγική και μετατρέπεται, σε πρόβλημα πολιτικής ταυτότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE