ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ακτιβιστές παρενοχλούν νόμιμους κυνηγούς - 'Να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις και να προλάβουμε κάποιο ατύχημα'

Ακτιβιστές παρενοχλούν νόμιμους κυνηγούς - 'Να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις και να προλάβουμε κάποιο ατύχημα'

Λήψη μέτρων για αντιμετώπιση περιστατικών παρενόχλησης και πρόκλησης των νόμιμων κυνηγών από ξένους ακτιβιστές, ζητά το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών. 

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και με κοινοποίηση στον Αρχηγό Αστυνομίας, το Κίνημα αναφέρει πως κατά τις κυνηγετικές εξορμήσεις, κυρίως σε Λάρνακα και ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, οι κυνηγοί δέχονται παρενοχλήσεις αλλά και προκλήσεις από ξένους ακτιβιστές.
 
Σημειώνει δε πως σε αρκετές περιπτώσεις, οι ακτιβιστές  προσπαθούν με μηχανοκίνητα οχήματα, με μέσα που προκαλούν θόρυβο ή και λάμψεις φωτός,  να σταματήσουν την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα.
 
«Θεωρούμε τουλάχιστο προσβλητικό προς την Κυπριακή Δημοκρατία να ανεχόμαστε, ως πολίτες,
κάποιους ξένους και πιθανόν μισθωτούς κάποιων οργανώσεων, να παρενοχλούν τα νόμιμα δικαιώματα των νόμιμων κυνηγών», προστίθεται.
 
Στην επιστολή του το Κίνημα τονίζει πως σε κάποιες περιπτώσεις δημιουργείται ένταση και η κατάσταση κινδυνεύει να καταλήξει σε συμπλοκή ανάμεσα σε ακτιβιστές και κυνηγούς και υποδεικνύει πως «αν υπάρχουν περιπτώσεις παρανομίας, υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές για να ελέγξουν το φαινόμενο».
 
Υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν πέραν των 42,000 αδειούχων κυνηγών, «με κυνηγετικά δικαιώματα», το Κίνημα σημειώνει πως «κάθε χρόνο, το κράτος κερδίζει πέραν των 15 εκατομμυρίων ευρώ από την νόμιμη κυνηγετική δραστηριότητα και οφείλει τουλάχιστο να προστατεύσει τους φορολογούμενους του πολίτες από την προσπάθεια κάποιων να την τερματίσουν».
 
Καταλήγοντας στην επιστολή του, το Κίνημα καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα «για την αποφυγή  άλλων δυσάρεστων εξελίξεων και πρόληψη κάποιου ατυχήματος».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top