Ανατολική Μεσόγειος και διαπραγματευτική διαδικασία με Ελλάδα στο Υπουργικό με Ερντογάν

Ανατολική Μεσόγειος και διαπραγματευτική διαδικασία με Ελλάδα στο Υπουργικό με Ερντογάν

Ανατολική Μεσόγειος, διαπραγματευτική διαδικασία με Ελλάδα και Σύνοδος Κορυφής ΕΕ θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν την Δευτέρα 21/09, στην συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 15.00 υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη συνεδρία του Υπουργικού θα αξιολογηθούν οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, η ένταση που υπήρξε με την Ελλάδα και η διαπραγματευτική διαδικασία στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών με τη διαμεσολάβηση της Γερμανίας. Επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να ενημερώσει για τις προετοιμασίες και διπλωματικές πρωτοβουλίες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE