Σε ρυθμούς 'ρίχτερ' η Κρήτη - Δύο νέοι μετασεισμοί με διαφορά μισής ώρας

Σε ρυθμούς 'ρίχτερ' η Κρήτη - Δύο νέοι μετασεισμοί με διαφορά μισής ώρας

Δύο σεισμοί καταγράφηκαν στην Κρήτη σήμερα το πρωί με διαφορά μόλις μισής ώρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 9.01 το πρωί και είχε ένταση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
 
Το επίκεντρό του ήταν 51 χιλιόμετρα δυτικά της Παλαιόχωρας Χανίων και είχε εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων. Μισή ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 9.31 το πρωί, νέος σεισμός καταγράφηκε αυτή τη φορά ανατολικά.
 
Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση είχε ένταση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό της ήταν 15 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου, με εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων.
 
ΠΗΓΗ Cretapost.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.