ΜΕΞΙΚΟ: Οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν πάνω από 2% φέτος, , εν μέσω των εντεινόμενων κινητοποιήσεων για το φαινόμενο

ΜΕΞΙΚΟ: Οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν πάνω από 2% φέτος, , εν μέσω των εντεινόμενων κινητοποιήσεων για το φαινόμενο

Οι δολοφονίες γυναικών στο Μεξικό βρίσκονται σε άνοδο, αποκαλύπτουν επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή (18/09).

Το φαινόμενο έχει πυροδοτήσει κλιμάκωση των διαδηλώσεων εναντίον της Κυβέρνησης τον τελευταίο μήνα, με κεντρικό αίτημα οι αρχές να λάβουν μέτρα για να αντιμετωπιστεί η βία εναντίον των γυναικών.

Από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο, οι γυναικοκτονίες αυξήθηκαν κατά 2,2% στις 645, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είχαν καταγραφεί 631, καταγράφουν τα επίσημα δεδομένα. Από τον Μάρτιο, φεμινιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα έχουν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους, έχουν προχωρήσει σε βανδαλισμούς κυβερνητικών κτιρίων και μνημείων, συχνά γράφοντας το σύνθημα "ούτε μία περισσότερη".

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ομάδα γυναικών κατέλαβε τα γραφεία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της μάστιγας και αυτή που φεμινιστικές οργανώσεις χαρακτηρίζουν απραξία των αρχών.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Έρχονται εξελίξεις για την υπόθεση «Σάντη» - Ενημερώνεται από τον Φυτιρή το Υπουργικό

Εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στην πολύκροτη υπόθεση «Σάντη». Η ανακριτική ομάδα του Αρχηγείου Αστυνομίας συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από όλα τα πρόσωπα ενδιαφέροντος είτε που αναφέρονται στα μηνύματα είτε που σχετίζονται με αυτά.

BEST OF TOTHEMAONLINE