Άμεση χρηματοδότηση από τους G20 ζήτησε η Επίτροπος Κυριακίδου για τις παγκόσμιες ανάγκες γύρω από τον COVID

Άμεση χρηματοδότηση από τους G20 ζήτησε η Επίτροπος Κυριακίδου για τις παγκόσμιες ανάγκες γύρω από τον COVID

Άμεση χρηματοδότηση από τους G20 ζήτησε η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου για τις παγκόσμιες ανάγκες σε σχέση με τον κορωνοϊό. "Αυτή θα είναι η καλύτερη επένδυση για το μέλλον", ανέφερε η Επίτροπος σε κοινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών της ομάδας των G20, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Στη διάρκεια της παρέμβασης της, η Επίτροπος Κυριακίδου υπενθύμισε στους Υπουργούς, ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας που μπορεί κανείς να ανακαλέσει στη μνήμη του και οι κυβερνήσεις κρίνονται από τη συλλογική ανταπόκριση τους.

Ενώ μάλιστα, τόνισε, έχει σημειωθεί πρόοδος στην ανάπτυξη εμβολίων, θεραπευτικών και διαγνωστικών τεστ κατά του κορωνοϊού, η τρέχουσα χρηματοδότηση για τις παγκόσμιες προσπάθειες εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής, σε ό,τι αφορά τις παγκόσμιες ανάγκες.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται εν μέσω των συνεχιζόμενων παγκόσμιων προσπαθειών για επιτάχυνση της ανάπτυξης, κατασκευής και ισότιμης διανομής των διαγνωστικών τεστ, των διαθέσιμων θεραπευτικών και των υπό κατασκευή εμβολίων, για τους πολίτες όλων των χωρών.

Η Παγκόσμια Αντίδραση στον Κορωνοϊό, υπό την ηγεσία του ΠΟΥ, ξεκίνησε σε στενό συντονισμό με την Κομισιόνν και συγκεντρώνει κυβερνήσεις, επιστήμονες, επιχειρήσεις, την κοινωνία των πολιτών, παγκόσμιες φιλανθρωπικές οργανώσεις και παγκόσμιους οργανισμούς υγείας.

Η Επίτροπος Κυριακίδου τόνισε ακόμη ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, παρουσιάζεται έλλειμμα προϋπολογισμού 35 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Παγκόσμια Πρωτοβουλία/ ACT-Accelerator, εκ των οποίων 15 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρειαστούν τους επόμενους τρεις μήνες.

Για το λόγο αυτό κάλεσε τα μέλη της G20, ως κατέχοντες τον ηγετικό ρόλο στην σχετική πρωτοβουλία, να βρουν δημιουργικές λύσεις για την προσέλκυση της απαραίτητης χρηματοδότησης. Είτε μέσω συνεργασιών και συνεργιών με τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία των πολιτών και τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE