Πάρκο Αθαλάσσας: Η αιτία για τα νεκρά ψάρια - Τα ευρήματα από τις εξετάσεις

Πάρκο Αθαλάσσας: Η αιτία για τα νεκρά ψάρια - Τα ευρήματα από τις εξετάσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Δασών σχετικά με τις εξετάσεις που έγιναν για τα ψάρια που βρέθηκαν νεκρά στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας.

Όπως αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση, η θνησιμότητα των ψαριών αποδίδεται σε κυανοβακτήρια που βρέθηκαν σε υψηλή συγκέντρωση στο νερό.

Αναλυτικά:

Το Τμήμα Δασών ενημερώνει το κοινό ότι κατά τους πρώτους εργαστηριακούς ελέγχους που έχουν διεξαχθεί σε δείγματα νερού από τη λίμνη του ΕΔΠ Αθαλάσσας,έχουν εντοπιστεί κυανοβακτήρια σε εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση, στα οποία αποδίδεται προκαταρκτικά η θνησιμότητα των ψαριών, καθώς δύναται να προκαλέσουν τοξικότητα στο νερό.

Το ενδεχόμενο προσβολής των ψαριών από κάποιο παθογόνο οργανισμό δεν υφίσταται.

Με την ολοκλήρωση όλων των αναλύσεων, το Τμήμα Δασών θα προχωρήσει στην τελική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.

Η οδηγία προς το κοινό για αποφυγή επαφής με το νερό της λίμνης παραμένει σε ισχύ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με άρωμα κάλπης και πολιτικές ισορροπίες: Τα «δώρα» Χριστοδουλίδη σε ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ- Η ΕΔΕΚ σε τροχιά έντασης

Ανασχηματισμός με άρωμα κάλπης και πολιτικές ισορροπίες: Τα «δώρα» Χριστοδουλίδη σε ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ- Η ΕΔΕΚ σε τροχιά έντασης

Ο αιφνιδιαστικός ανασχηματισμός που ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακατεύει πλήρως την πολιτική τράπουλα, επιβεβαιώνοντας ότι το Προεδρικό έχει περάσει πλέον σε μια φάση ξεκάθαρης πολιτικής στόχευσης. Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης δεν επιδιώκει απλώς τη λειτουργικότητα, αλλά φανερώνει μια στρατηγική που κοιτά ευθέως προς το 2028 και τις επόμενες Προεδρικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE