Στο λιμάνι της Αττάλειας τελικά το Oruc Reis - ΧΑΡΤΗΣ

Στο λιμάνι της Αττάλειας τελικά το Oruc Reis - ΧΑΡΤΗΣ

Στο λιμάνι της Αττάλειας βρίσκεται ήδη τελικά το ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις. Σημειώνεται πώς δεν ανανεώθηκε τελικά η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε ένα χρονικό περιθώριο 10 ημερών, από 2 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει ο Skai, επικαλούμενος και την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η απόφαση για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Τουρκία και τη μη ανανέωση της Navtex, ελήφθη λόγω των συνομιλιών των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η εφημερίδα γράφει ότι το πλοίο συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή περίπου 3.500 χιλιομέτρων εντός του πεδίου των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Ορούτς Ρέις από την περιοχή, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι είναι ένα θετικό βήμα το οποίο η Αθήνα αξιολογεί. «Η στάση αυτή πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Στο μεταξύ, έντονες είναι ακόμη οι διεργασίες, ενόψει των εορτασμών της απελευθέρωσης του Καστελλόριζου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης για Αριστοτέλους: Αποφασίστηκε ο διορισμός της σε Γεν. Διευθύντρια - Εισήγηση για διαθεσιμότητά της

Λετυμπιώτης για Αριστοτέλους: Αποφασίστηκε ο διορισμός της σε Γεν. Διευθύντρια - Εισήγηση για διαθεσιμότητά της

Οι θεσμοθετημένες διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση, ίσχυσαν και στους διορισμούς των νέων γενικών διευθυντών των υπουργείων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι την πολιτική κατεύθυνση προσδιορίζει ο πολιτικός προϊστάμενος κάθε υπουργείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE