Στο λιμάνι της Αττάλειας τελικά το Oruc Reis - ΧΑΡΤΗΣ

Στο λιμάνι της Αττάλειας τελικά το Oruc Reis - ΧΑΡΤΗΣ

Στο λιμάνι της Αττάλειας βρίσκεται ήδη τελικά το ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις. Σημειώνεται πώς δεν ανανεώθηκε τελικά η τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου και αφορούσε ένα χρονικό περιθώριο 10 ημερών, από 2 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Όπως μεταδίδει ο Skai, επικαλούμενος και την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η απόφαση για την επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην Τουρκία και τη μη ανανέωση της Navtex, ελήφθη λόγω των συνομιλιών των δυο χωρών στο ΝΑΤΟ.

Η εφημερίδα γράφει ότι το πλοίο συγκέντρωσε σεισμικά δεδομένα σε μια περιοχή περίπου 3.500 χιλιομέτρων εντός του πεδίου των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν στις 10 Αυγούστου.

Σχολιάζοντας την αποχώρηση του Ορούτς Ρέις από την περιοχή, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι είναι ένα θετικό βήμα το οποίο η Αθήνα αξιολογεί. «Η στάση αυτή πρέπει να έχει συνέχεια και συνέπεια το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Στο μεταξύ, έντονες είναι ακόμη οι διεργασίες, ενόψει των εορτασμών της απελευθέρωσης του Καστελλόριζου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πλούσιo το κυβερνητικό πρόγραμμα για το 2026 - Ιδού οι 55+ δράσεις που εξήγγειλε ο ΠτΔ

Πλούσιo το κυβερνητικό πρόγραμμα για το 2026 - Ιδού οι 55+ δράσεις που εξήγγειλε ο ΠτΔ

Περισσότερες από πενήντα πέντε πολιτικές δράσεις, με σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες, που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, περιλαμβάνει ο κυβερνητικός προγραμματισμός για το 2026, τον οποίο ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE