ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Έφθασε ο Πομπέο και υπήρξαν αντιδράσεις από τις κατοχικές αρχές - Πρώτες δηλώσεις Αναστασιάδη και Κούσιου

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Έφθασε ο Πομπέο και υπήρξαν αντιδράσεις από τις κατοχικές αρχές - Πρώτες δηλώσεις Αναστασιάδη και Κούσιου

Σε έντονους διπλωματικούς ρυθμούς βρίσκεται αυτή την στιγμή το Προεδρικό Μέγαρο, όπου διεξάγεται η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Υπενθυμίζεται πώς ο Πομπέο θα περνούσε τις πύλες του Προεδρικού λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ. Τελικά, αυτό συνέβη γύρω στις 21:00.

Στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνονται οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας και το Κυπριακό.

Τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνοδεύει η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ, ενώ τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνει η Κυπριακή Αστυνομία είναι αυξημένα, καθώς, μεταξύ άλλων, στην περιοχή υπερίπταται και ελικόπτερο.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών αναμένεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Πομπέο θα προβούν σε δηλώσεις.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας έχει δημοσιεύσει σχετικές φωτογραφίες.

Μάλιστα, η συνάντηση αυτή έφερε μεγάλες αντιδράσεις στα κατεχόμενα.

Όπως μετέδωσαν τα Τ/κ ΜΜΕ, ο Μουσταφά Ακιντζί επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Λευκωσία, επισημαίνοντας την ενόχλησή του.

Επίσης, υπήρξε και ανακοίνωση του «εκπροσώπου της προεδρίας» στην οποία χαρακτηρίζεται αρνητική αυτή η εξέλιξη, επισημαίνοντας πώς τα προβλήματα στην περιοχή δεν μπορούν να επιλυθούν με μονομερείς συναντήσεις.

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε τον Μάικ Πομπέο ο Νίκος Χριστοδουλίδης όπου και ακολουθούν οι διευρυμένες συνομιλίες. Ακολούθως, μετά τις δηλώσεις στα ΜΜΕ, θα υπογραφεί η συμφωνία δημιουργίας Εκπαιδευτικού Κέντρου για την Ασφάλεια στην Κύπρο.

Με tweet επέστρεψαν τόσο ο Νίκος Αναστασιάδης, όσο και ο Κυριάκος Κούσιος. O Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευχαρίστησή σου, "σε μια επίσκεψη η οποία είναι στο ενδιάμεσο κομβικών εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας", επεσήμανε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι είναι φανερό το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για να διαφυλάξουν την σταθερότητα.

 

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top