ΟΗΕ - ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ σε χώρες Ε.Ε: 'Να παραλάβετε πρόσφυγες από την Μόρια'

ΟΗΕ - ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ σε χώρες Ε.Ε: 'Να παραλάβετε πρόσφυγες από την Μόρια'

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σήμερα Σάββατο (12/09) τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να επιδείξουν "αλληλεγγύη" και να παραλάβουν πρόσφυγες από το ΚΥΤ της Μόριας, που κάηκε αυτήν την εβδομάδα αφήνοντας άστεγους περισσότερους από 11.000 ανθρώπους.

"Πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία (...) Κατά την άποψή μου, η μοναδική λύση είναι η μεταφορά αυτών των προσφύγων στην ηπειρωτική (Ευρώπη) και ελπίζω ότι θα υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη", είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV5Monde.

"Είδα μια γαλλογερμανική πρωτοβουλία, όμως πιστεύω ότι θα πρέπει να πάμε μακρύτερα. Δεν μπορούμε να ζητάμε από μια χώρα στα σύνορα να τα επιλύσει όλα. Πρέπει να υπάρξει διαμοιρασμός της ευθύνης στο εσωτερικό όλης της ΕΕ", συνέχισε. "Εζησα την κρίση των Σύρων προσφύγων ως Υπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (σ.σ. από το 2005 μέχρι το 2015) και πραγματικά, η ευρωπαϊκή αντίδραση ήταν χαοτική", συνέχισε ο Γκουτέρες, ενθυμούμενος "την ανικανότητα των ευρωπαϊκών χωρών να καθορίσουν από κοινού μια μέθοδο για την υποδοχή και την κατανομή των προσφύγων".

"Αυτή η έλλειψη συντονισμού προκάλεσε το χάος, τα πιο τραγικά θύματα του οποίου ήταν οι πρόσφυγες και από το οποίο επωφελήθηκαν κατά κύριο λόγο οι λαϊκισμοί και η ακροδεξιά", κατέληξε. Την Παρασκευή, η Γερμανία ανακοίνωσε ότι δέκα χώρες της ΕΕ δεσμεύτηκαν να παραλάβουν περίπου 400 ασυνόδευτους ανήλικους από τη Μόρια. Η Γερμανία και η Γαλλία σκοπεύουν να δεχτούν 100-150 παιδιά η καθεμία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Την αισιοδοξία του για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με την ΟΕΒ, υπό τον Πρόεδρό της Γιώργο Παντελίδη, ο Υπουργός είπε ότι συζήτησαν για την υπό εξέλιξη διαδικασία για τη φορολογική μεταρρύθμιση και επανέλαβε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση του επιχειρείν, η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας  της οικονομίας ώστε να μπορεί να δέχεται ξένες επενδύσεις που συνεισφέρουν στο οικονομικό γίγνεσθαι.

BEST OF TOTHEMAONLINE