Με 24ωρη απεργία προειδοποιούν οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Με 24ωρη απεργία προειδοποιούν οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων Κύπρου

Την απόφασή τους να κατέλθουν σε 24ωρη απεργία στις 29 Σεπτεμβρίου, αν μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου δεν επιλυθούν εκκρεμούντα θέματα, γνωστοποίησαν την Πέμπτη 10/09, οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Σε κοινή επιστολή τους, οι συντεχνίες των εργαζομένων αναφέρονται σε μια σειρά θεμάτων που δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, όπως η συλλογική σύμβαση, τα ωφελήματα των ωρομίσθιων και το σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, θέματα για τα οποία, όπως επισημαίνουν, αν και έχουν ληφθεί αποφάσεις, δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.
 
Επίσης, θέτουν θέματα για τους πάροχους αγοράς υπηρεσιών, ενώ βασικότερο θεωρούν το Οργανόγραμμα της Αρχής Λιμένων, το οποίο ζητούν όπως παρουσιαστεί μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, έστω κι αν δεν περιλαμβάνει το λιμάνι Λάρνακας.
 
Τέλος εκφράζεται η ελπίδα όπως είναι η τελευταία φορά που εξαγγέλλονται μέτρα και όπως η ΑΛΚ θα ενημερώσει και θα επιλύσει τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους, ώστε ν’ αποφευχθεί η 24ωρη απεργία στις 29 Σεπτεμβρίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη για τον διορισμό Φίτο: «Αποτέλεσμα της συνεπούς στρατηγικής μας»

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στη Λευκωσία μετά την απόφαση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, να διορίσει τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Ραφαέλε Φίτο, ως Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE