Η ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τα δύο παιδάκια που το 'έσκασαν' από νηπιαγωγείο χωρίς να γίνουν αντιληπτά

Η ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τα δύο παιδάκια που το 'έσκασαν' από νηπιαγωγείο χωρίς να γίνουν αντιληπτά

Ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για περιστατικό διαφυγής ανήλικων παιδιών από ιδιωτικό παιδοκομικό σταθμό.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό διαφυγής δύο ανήλικων παιδιών από ιδιωτικό παιδοκομικό σταθμό, που είδε το φως της δημοσιότητας, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ενημερώνουν από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για το γεγονός προέβησαν σε όλες τις ενέργειες που όφειλαν, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθεσίες και κανονισμούς, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Διευκρινίζεται ότι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης/διαχειριστής/διευθύνον πρόσωπο του κάθε σταθμού έχει προσωπική ευθύνη ώστε ο σταθμός να λειτουργεί με τρόπο που να διασφαλίζεται η ασφάλεια και υγεία των παιδιών. Παράλληλα, έχει υποχρέωση να ενημερώνει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας για οποιαδήποτε αλλαγή προβαίνει στην όλη λειτουργία του σταθμού, περιλαμβανόμενης και της πρόσληψης νέου προσωπικού και να λαμβάνει σχετική έγκριση.

Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους πραγματοποιούν επιθεωρήσεις σε όλους τους βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς για σκοπούς ελέγχου και όπου εντοπίζουν σοβαρές παραβιάσεις της νομοθεσίας και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν προωθήσει διαδικασίες λήψης μέτρων εναντίον των ιδιοκτητών/διαχειριστών.  

 

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE