Έναρξη των εργασιών διασύνδεσης τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων στην Πόλη Χρυσοχούς

Έναρξη των εργασιών διασύνδεσης τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων στην Πόλη Χρυσοχούς

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών για το έργο της προστασίας, διασύνδεσης και ανάδειξης των τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων στο Δήμο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησε η μελέτη από ομάδα μελετητών για σχεδιασμό των χώρων των ανασκαφών  που είχαν γίνει πριν τριάντα χρόνια από ομάδα του Πανεπιστημίου Bristol, ώστε αυτοί να καταστούν προσβάσιμοι.

Έχουμε προχωρήσει επί τούτου στην αγορά υπηρεσιών έξι εργατών ανασκαφών, είπε, οι οποίοι ασχολούνται με την καθαριότητα και τη συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και η παροχή υπηρεσιών από αρχαιολόγο, υπό την εποπτεία του οποίου θα βρίσκονται όλες ανασκαφικές εργασίες.

Στον χώρο των ανασκαφών συνέχισε, που αποτελεί μια μεγάλη περιοχή που έχει απαλλοτριωθεί πριν πολλά χρόνια,  θα τοποθετηθούν σκέπαστρα, πινακίδες και φωτισμός.

Ο κ. Παπαχριστοφή χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις αρχαιότητες που έχουν ανακαλυφθεί και είπε ότι στόχος του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς είναι όπως αυτές καταστούν προσβάσιμες και επισκέψιμες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Κυπριακό: Στο τραπέζι πιθανές ημερομηνίες για νέα συνάντηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συζητηθούν ημερομηνίες για να καθοριστεί το πότε θα γίνει η νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδιες πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE