Έναρξη των εργασιών διασύνδεσης τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων στην Πόλη Χρυσοχούς

Έναρξη των εργασιών διασύνδεσης τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων στην Πόλη Χρυσοχούς

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς ανακοινώνει την έναρξη των εργασιών για το έργο της προστασίας, διασύνδεσης και ανάδειξης των τεσσάρων αρχαιολογικών χώρων στο Δήμο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε πως εδώ και ένα χρόνο ξεκίνησε η μελέτη από ομάδα μελετητών για σχεδιασμό των χώρων των ανασκαφών  που είχαν γίνει πριν τριάντα χρόνια από ομάδα του Πανεπιστημίου Bristol, ώστε αυτοί να καταστούν προσβάσιμοι.

Έχουμε προχωρήσει επί τούτου στην αγορά υπηρεσιών έξι εργατών ανασκαφών, είπε, οι οποίοι ασχολούνται με την καθαριότητα και τη συντήρηση των αρχαιολογικών χώρων, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και η παροχή υπηρεσιών από αρχαιολόγο, υπό την εποπτεία του οποίου θα βρίσκονται όλες ανασκαφικές εργασίες.

Στον χώρο των ανασκαφών συνέχισε, που αποτελεί μια μεγάλη περιοχή που έχει απαλλοτριωθεί πριν πολλά χρόνια,  θα τοποθετηθούν σκέπαστρα, πινακίδες και φωτισμός.

Ο κ. Παπαχριστοφή χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις αρχαιότητες που έχουν ανακαλυφθεί και είπε ότι στόχος του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς είναι όπως αυτές καταστούν προσβάσιμες και επισκέψιμες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE