Θερινό Σχολείο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Θερινό Σχολείο της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού ολοκλήρωσε με επιτυχία, για τρίτη συνεχή χρονιά, τη λειτουργία του Θερινού Σχολείου.

Το σχολείο λειτούργησε από τις 6 Ιουλίου μέχρι και τις 28 Αυγούστου 2020, στις εγκαταστάσεις του Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου Ζυγίου, φιλοξενώντας παιδιά εργαζομένων της Εταιρείας και των γειτονικών κοινοτήτων, ηλικίας από 6 μέχρι και 12 ετών.

Εν μέσω των δύσκολων καταστάσεων που διανύουμε λόγω της πανδημίας, η Τσιμεντοποιία Βασιλικού αποφάσισε να λειτουργήσει το Θερινό Σχολείο, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει οριστεί για τα κέντρα προστασίας και απασχόλησης παιδιών.

Το φετινό, ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, περιλάμβανε δημιουργικές δραστηριότητες όπως: κατασκευές, ζωγραφική, θέατρο, τζούντο, μουσική, χορό, γυμναστική, ζαχαροπλαστική, ποδηλασία τοξοβολία, βόλτες σε γειτονικό πάρκο, εργαστήρια που στόχευαν στην αφύπνιση της αληθινής δύναμης των παιδιών και την εποικοδομητική αξιοποίηση της σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

Το μεσημεριανό γεύμα και σνακ των παιδιών ήταν βασισμένο στην υγιεινή διατροφή και προσφέρθηκε σε ατομικές, σφραγισμένες συσκευασίες από εστιατόριο της περιοχής.

Στόχος της λειτουργίας του Θερινού Σχολείου είναι η δημιουργική απασχόληση παιδιών, τόσο των εργαζομένων της Εταιρείας, όσο και των κατοίκων των γειτονικών κοινοτήτων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Ταυτόχρονα, αποτελεί για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού σημαντικό κοινωνικό έργο μέσω του οποίου αναδεικνύεται η προσφορά, η συνεργασία, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη για τους κοινωνικούς της εταίρους.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE