ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πώς προέκυψαν τα δύο νέα κρούσματα - Ουκρανή έκανε τεστ την 12η μέρα της καραντίνας και βγήκε θετική

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πώς προέκυψαν τα δύο νέα κρούσματα - Ουκρανή έκανε τεστ την 12η μέρα της καραντίνας και βγήκε θετική

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε την Κυριακή (06/09), το Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά πώς προέκυψαν τα δύο νέα κρούσματα:

Το ένα άτομο εντοπίστηκε μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης και είναι επαφή ατόμου που ανακοινώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου .  Δεν παρουσίασε συμπτώματα.

Το 2ο άτομο εντοπίστηκε μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και αφορά Ουκρανή που έκανε το τεστ τη 12η μέρα για να αποδεσμευτεί από την καραντίνα της σύμφωνα με το σχετικό Διάταγμα. Δεν έχει συμπτώματα.

· Από 279 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

· Από 44 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

· Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 1,424 εργαστηριακές εξετάσεις,

· Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 93 εργαστηριακές διαγνώσεις,

· Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 241 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

· Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου δομών μεταναστών, διεκπεραιώθηκαν 69 εργαστηριακές εξετάσεις.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,509.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παραμένουν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE