Η Μόσχα κατηγόρησε το Βερολίνο ότι καθυστερεί την έρευνα για τη δηλητηρίαση Α. Ναβάλνι

Η Μόσχα κατηγόρησε το Βερολίνο ότι καθυστερεί την έρευνα για τη δηλητηρίαση Α. Ναβάλνι

Η Ρωσία κατηγόρησε τη Γερμανία ότι καθυστερεί την έρευνα για τη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι,  ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

"Το Βερολίνο καθυστερεί τη διαδικασία της έρευνας την οποία ζητεί. Αυτό γίνεται σκοπίμως;", διερωτήθηκε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγη ώρα αφού η Γερμανία απείλησε τη Ρωσία με κυρώσεις, αν δεν δώσει εξηγήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες για την υπόθεση. 
 
Σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Bild ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας δήλωσε: "Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν κανέναν, όμως αν τις επόμενες ημέρες η ρωσική πλευρά δεν δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη, τότε θα αναγκαστούμε να συζητήσουμε μια απάντηση με τους εταίρους μας". 
 
Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι "υπάρχουν πολλές ενδείξεις" για την εμπλοκή της Μόσχας στη δηλητηρίαση του Ναβάλνι.
 
Η Ζαχάροβα επεσήμανε σήμερα ότι αν η γερμανική κυβέρνηση "κάνει ειλικρινείς δηλώσεις", τότε το Βερολίνο θα πρέπει να απαντήσει αμέσως στο αίτημα του γενικού εισαγγελέα της Ρωσίας για ανταλλαγή πληροφοριών για την υπόθεση Ναβάλνι, το οποίο απεστάλη στις γερμανικές αρχές στις 27 Αυγούστου. 
 
Πάντως η Ζαχάροβα εκτίμησε ότι "προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η Γερμανία παίζει διπλό παιχνίδι". 

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE