ΤΟΥΡΚΙΑ: 'Οι περιοχές που εκδόσαμε NAVTEX ανήκουν στη δικαιοδοσία μας' - Δεν κάνει κοινή άσκηση με Ρωσία

ΤΟΥΡΚΙΑ: 'Οι περιοχές που εκδόσαμε NAVTEX ανήκουν στη δικαιοδοσία μας' - Δεν κάνει κοινή άσκηση με Ρωσία

Η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με τη Ρωσία στις δύο περιοχές για τις οποίες εξέδωσε NAVTEX, ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας ότι οι δύο ΝAVTEX εκδόθηκαν από την Τουρκία επειδή οι περιοχές αυτές εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι επειδή οι περιοχές που ανακοινώθηκαν με τη NOTAM από τη Ρωσική Ομοσπονδία βρίσκονται εντός της περιοχής δικαιοδοσίας της Τουρκίας για την έκδοση NAVTEX, έπειτα από αξιολόγηση εκδόθηκε ΝAVTEX από τον σταθμό της Αττάλειας για την εν λόγω περιοχή”.

Προστίθεται ότι η εν λόγω NAVTEX αποτελεί μια συνήθη πρακτική για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας όπως έγινε και στις 7 Απριλίου, 21 Απριλίου, 4 Μαΐου, 20 Μαΐου, 25 Ιουνίου και 18 Αυγούστου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

ΠτΔ: Σε συνεχή επαφή με Φον ντερ Λάιεν - Όσα ανέφερε για διορισμό Αναγνωστόπουλου

Σε επαφή με τους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ που βρίσκονται στην Τουρκία για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αναφορικά με ζητήματα που αφορούν το Κυπριακό, είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.