Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Στη δήλωσή του ο Μπορέλ αναφέρει ότι "η τοξικολογική ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο εργαστήριο των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων αποδεικνύει ότι ο Α.Ναβάλνι δηλητηριάστηκε από στρατιωτικού τύπου νευροχημικό παράγοντα της κατηγορίας `Novichok`, που αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση και αργότερα από τη Ρωσία. Η χρήση χημικών όπλων υπό οποιεσδήποτε συνθήκες είναι εντελώς απαράδεκτη και παραβίαση του διεθνούς δικαίου".
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΗΠΑ: 'Ιδιαίτερα ανήσυχος' από τη δηλητηρίαση Ναβάλνι
"Είναι σημαντικό η ρωσική κυβέρνηση να διερευνήσει διεξοδικά και με διαφάνεια την απόπειρα δολοφονίας του Α.Ναβάλνι. Η υπόθεση του Ναβάλνι δεν πρέπει να μείνει ανεξιχνίαστη. Οι υπεύθυνοι πρέπει να προσαχθούν στη δικαιοσύνη", τονίζει ο Μπορέλ, εξ ονόματος των 27.
"Είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό του νοσοκομείου Charité - Universitätsmedizin στο Βερολίνο για τη θεραπεία του Α.Ναβάλνι και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα και να συζητά τις επιπτώσεις της", καταλήγει ο Ύπατος Εκπρόσωπος.
Από ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις