Διορίζονται στο Δικαστήριο ΕΕ τρεις δικαστές και ένας γενικός εισαγγελέας

Διορίζονται στο Δικαστήριο ΕΕ τρεις δικαστές και ένας γενικός εισαγγελέας

Οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών μελών διόρισαν σήμερα τρεις δικαστές και έναν γενικό εισαγγελέα στο Δικαστήριο της ΕΕ. 

Συγκεκριμένα ο Koen Lenaerts (Βέλγιο) διορίστηκε δικαστής από τις 7 Οκτωβρίου 2021 έως τις 6 Οκτωβρίου 2027 ως μέρος της μερικής ανανέωσης της σύνθεσης του Δικαστηρίου. Η θητεία 14 δικαστών και 6 γενικών εισαγγελέων του Δικαστηρίου θα λήξει στις 6 Οκτωβρίου 2021.

Επιπλέον η Ineta Ziemele (Λετονία) διορίστηκε δικαστής από τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024 μετά την παραίτηση του κ. Egils Levits. Ο Jan Passer (Τσεχική Δημοκρατία) διορίστηκε δικαστής από τις 6 Οκτωβρίου 2020 έως τις 6 Οκτωβρίου 2024 μετά την παραίτηση του κ. Jiří Malenovskov.

Τέλος, ο Αθανάσιος Ράντος (Ελλάδα) διορίστηκε γενικός εισαγγελέας από τις 7 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 6 Οκτωβρίου 2021 μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κλειδώνουν» οι αλλαγές: Από στιγμή σε στιγμή ο ανασχηματισμός - Οι τελικές αποφάσεις του ΠτΔ για αυτούς που έρχονται και φεύγουν

«Κλειδώνουν» οι αλλαγές: Από στιγμή σε στιγμή ο ανασχηματισμός - Οι τελικές αποφάσεις του ΠτΔ για αυτούς που έρχονται και φεύγουν

Ο αναμενόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη φαίνεται να εισέρχεται στην τελική του ευθεία, με τις επίσημες ανακοινώσεις να τοποθετούνται, εκτός απροόπτου, εντός της ημέρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE