Μακρόν: Η Γαλλία έτοιμη να φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη για Λίβανο από κοινού με ΟΗΕ τον Οκτώβριο

Μακρόν: Η Γαλλία έτοιμη να φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη για Λίβανο από κοινού με ΟΗΕ τον Οκτώβριο

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε την Τρίτη 1/9 πως είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον Οκτώβριο μια διεθνή διάσκεψη υποστήριξης στον Λίβανο, όπου πραγματοποιεί τη δεύτερη επίσκεψή του μετά την καταστροφική έκρηξη στη Βηρυτό πριν από σχεδόν έναν μήνα.


"Πρέπει να συνεχίσουμε να κινητοποιούμε όλη τη διεθνή κοινότητα (...) Είμαι έτοιμος για την οργάνωση, ίσως γύρω στα μέσα-τέλη Οκτωβρίου, μιας διεθνούς διάσκεψης υποστήριξης με τα Ηνωμένα Έθνη", δήλωσε σε εκπροσώπους του ΟΗΕ και τοπικών ΜΚΟ πάνω στο ελικοπτεροφόρο Le Tonnerre που έφθασε στις 14 Αυγούστου με 750 άνδρες στο λιμάνι της Βηρυτού.

"Είμαι μάλιστα έτοιμος να την υποδεχθώ στο Παρίσι (...) για να μπορέσουμε να ζητήσουμε εκ νέου υποστήριξη από όλες τις χώρες προκειμένου να χρηματοδοτήσουν" τις ανάγκες επί του πεδίου, υποσχέθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη ενός "πολύ σταθερού" συντονισμού με τον ΟΗΕ. Κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών ο Γάλλος Πρόεδρος έκανε έναν πρώτο απολογισμό της βοήθειας που έχει διοχετευθεί προς τον Λίβανο και των προκλήσεων, κυρίως των οργανωτικών, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι ΜΚΟ.

"Το 80% των φαρμάκων που φθάνουν στον Λίβανο δεν είναι προσαρμοσμένα" στις τοπικές ανάγκες, δήλωσε ο Αντουάν Ζογκμπί, πρόεδρος του λιβανικού Ερυθρού Σταυρού. "Η πρώτη ανάγκη της χώρας μας είναι να έχουμε ένα κράτος δικαίου. Αυτό είναι που μας λείπει σήμερα. Επιδιώκουμε ένα αληθινό κράτος με υπεύθυνους αξιωματούχους. Είναι η κραυγή των νέων μας", του είπε ο Πρόεδρος της ΜΚΟ Offre Joie και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Βηρυτού, Μελχέμ Χαλάφ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Eurovision 2025: LIVE όσα συμβαίνουν στον μεγάλο τελικό

Eurovision 2025: LIVE όσα συμβαίνουν στον μεγάλο τελικό

Ξεκίνησε στις 22:00 ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2025. Η Κλαυδία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι «Αστερομάτα», ενώ εμφανίζεται στη 17η θέση ανάμεσα στις 26 χώρες που συμμετέχουν. Μεγάλα φαβορί, σύμφωνα με τα στοιχήματα, είναι η Σουηδία, η Αυστρία και η Γαλλία. Δείτε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο μεγάλο τελικό

BEST OF TOTHEMAONLINE