ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Η Λάρνακα στα πόδια της Αννίτας, η μάχη για την δεύτερη έδρα και η... σπαζοκεφαλιά Αβέρωφ Νεοφύτου

ΔΗΣΥ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ: Η Λάρνακα στα πόδια της Αννίτας, η μάχη για την δεύτερη έδρα και η... σπαζοκεφαλιά Αβέρωφ Νεοφύτου

Συνέχεια στο κομματικό μας ρεπορτάζ και θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε το ψηφιδωτό του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Όπως συμβαίνει και στη Λεμεσό, έτσι και στη Λάρνακα, το γαλάζιο ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει δυνατό και αδιαφιλονίκητο φαβορί. Αυτό δεν είναι άλλο από την Αντιπρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αννίτα Δημητρίου. Η κυρία Δημητρίου είχε μια ‘γεμάτη’ πενταετία με μεγάλο έργο στη Βουλή, ενώ απέδειξε πως είναι πάντοτε σταθερή, διαβασμένη και δίπλα στον απλό κόσμο.
 
Η Αννίτα -όπως την αποκαλούν οι Λαρνακείς- έχει καταφέρει τόσο μέσα από την επιτυχία της από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Προεδρικές του 2018, όσο και κυρίως μέσω του χαρακτήρα της να αποτελεί την πρώτη επιλογή της ψήφου από την συντριπτική πλειοψηφία των Συναγερμικών ψηφοφόρων αλλά και ψηφοφόρων που εμπίπτουν και προέρχονται από άλλα ιδεολογικά φάσματα στην πόλη του Ζήνωνα.
 
 
Μετά την υποψηφιότητα της κυρίας Δημητρίου, τα πάντα ρει. Η απόφαση του βουλευτή Ζαχαρία Ζαχαρίου να μην επαναδιεκδικήσει τη βουλευτική του έδρα (ο ΔΗΣΥ είθισται να εκλέγει 2 βουλευτές στη Λάρνακα) προκαλεί ένα μεγάλο κενό, το οποίο ήδη αρκετοί ορέγονται. Αν θεωρήσουμε, λοιπόν, δεδομένο πως η μία έδρα είναι ήδη ‘καπαρωμένη’ για τη δεύτερη αναμένεται να γίνει πραγματική ‘σφαγή’, αφού ο ανταγωνισμός θα είναι αρκετά μεγάλος με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, αφού συνήθως κάτι τέτοιο οδηγεί και σε αύξηση των ποσοστών του κόμματος.
 
Οι 3 υποψήφιοι που παρουσιάζουν ίσως τη μεγαλύτερη δυναμική για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τη 2η έδρα στη Λάρνακα, είναι οι Θεολόγος Μανώλη, Μάκης Γεωργίου και Πρόδρομος Αλαμπρίτης.
 
Ο Θεολόγος Μανώλη, Επαρχιακός Γραμματέας του ΔΗΣΥ και Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (είχε συγκεντρώσει 2455 ψήφους) προβάλει ως ένας από τα δυνατά ‘άλογα’ στην κούρσα για την εκλογή. Αρκετές οργανωτικές αρετές, τόσο στην αστική όσο και την ημιορεινή Λάρνακα ενώ τυγχάνει να διατηρεί και στενές οικογενειακές σχέσεις με την Αννίτα Δημητρίου που ίσως αποδειχθούν ‘κλειδί’. Φυσικά για να μην προτρέχουμε, ο κύριος Μανώλη αναμένεται να λάβει τις τελικές του αποφάσεις -ως προς το αν θα κατέλθει τελικά ως υποψήφιος- μέσα στο Φθινόπωρο.
 
Με τις ίδιες πιθανότητες ο Μάκης Γεωργίου, μέλος του Εφοριακού Συμβουλίου που είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και αδελφός των πρώην Βουλευτών του ΔΗΣΥ, του αείμνηστου κορυφαίου ποινικολόγου Γιώργου Γεωργίου και του δικηγόρου Αντρέα Γεωργίου, ο οποίος χαίρει άκρας εκτίμησης από την ευρύτερη κοινότητα της Λάρνακας αλλά και από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, αφού πρόκειται για μία πολύ σοβαρή προσωπικότητα που μπορεί να προσελκύσει την αστική Λάρνακα και να αποτελέσει ένα πολύ αξιόλογο βουλευτή.
 
Ο τρίτος μνηστήρας αυτού του ‘γκρουπ’ δεν είναι άλλος από τον δάσκαλο Πρόδρομο Αλαμπρίτη από την Αραδίππου. Ο κύριος Αλαμπρίτης αποτελεί μέλος μεγάλης Συναγερμικής οικογένειας, ενώ είναι γαμπρός του Δημάρχου Αραδίππου κύριου Ευαγγελίδη. Πέραν της συσπείρωσης της Αραδίππου γύρω από το όνομα του φαίνεται να προσελκύει και ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της νεολαίας, ενώ αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως ο ίδιος αποτελεί ένα πολύ καλό γνώστη ανάγνωσης των εκλογών αναμένεται να παλέψει μέχρι τέλους.
 
Εν συνεχεία, στο αμέσως επόμενο γκρουπ θα κατατάσσαμε άλλες τρεις υποψηφιότητες που συγκεντρώνουν κάπως λιγότερες πιθανότητες εκλογής σε πρώτη ανάγνωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι εκτός μάχης. Αρχικά έχουμε την κυρία Άννα Κοσμά, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. Η κυρία Κοσμά έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητα της από τις 27 Ιουλίου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η δύναμη πυρός της προέρχεται από την ορεινή Λάρνακα και αναμένεται να δώσει μια πολύ αξιοπρεπή μάχη.
 
Συμπληρωματικό ρόλο στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να έχει ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος Αντρέας Ταουξιής. Ο κύριος Ταουξιής -ο οποίος κατάφερε να εκλεγεί στην 11η θέση στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές- αναμένεται να χάσει μέρος της δυναμικής του λόγω της υποψηφιότητας Αλαμπρίτη που συσπειρώνει τη νεολαία, κάτι που αποτελεί ένα από τα ατού του. Στο ίδιο μήκος κύματος πιθανότατα θα κυμανθεί και ο νεαρός Παντελής Ποιητής -της γνωστής οικογένειας- ο οποίος να τονίσουμε πως τα τελευταία χρόνια είχε δυναμική και σημαντική παρουσία με τη νεολαία του ΔΗΣΥ σε διεθνή φόρα, όμως δε μοιάζει στο παρόν στάδιο ικανή να τον πλασάρει σε ψηλές θέσεις.
 
Ο όγδοος που θα συμπληρώσει το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Λάρνακας αποτελεί τεράστια σπαζοκεφαλιά για τον Αβέρωφ Νεοφύτου αφού παρουσιάζεται μια δυστοκία ως προς την εξεύρεση αριστείνδην υποψηφίου. Προς το παρόν τηρείται σιγή ιχθύος και είναι ίσως η μοναδική επαρχία για την οποία δεν έχουν βγει προς τα έξω οποιαδήποτε ονόματα ενώ πιθανή εμφάνιση άλλων δύο ή τριών υποψηφίων δεν αποκλείεται να οδηγήσουν το κυβερνών κόμμα σε εσωκομματική εκλογική μονομαχία.
 
Του Ανδρέα Κόκκινου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Μαινόμενος» ιερέας στη Λεμεσό προσέκρουσε σε περιπολικό και επέστρεψε να παρασύρει πεζούς - Βίντεο

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Τροχαίο με μοτοσικλετιστή: Κρίσιμα ο 26χρονος - Πολύωρη η χειρουργική επέμβαση

Τρόμος για γυναίκα στη Λεμεσό: Τον φιλοξενούσε στο σπίτι της, την χτυπούσε και της έκλεψε το αυτοκίνητο υπό την απειλή μαχαιριού

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»



Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ενός δις προς τον Λίβανο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Όσα συζήτησαν με τον ΠτΔ

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top