ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Δήμου και ΑΔΕ Λεμεσού για πρόληψη του εγκλήματος και διατήρηση ασφάλειας

Συνεργασία Δήμου και ΑΔΕ Λεμεσού για πρόληψη του εγκλήματος και διατήρηση ασφάλειας

Σε εφαρμογή θέτουν Δήμος και Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού,  σχέδιο δράσης που στοχεύει στη διατήρηση των υψηλών επιπέδων ασφάλειας στην πόλη και στην πρόληψη του εγκλήματος, με αφορμή και την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή στην οδό Ανεξαρτησίας. 

Το πρωί ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης και δημοτικοί σύμβουλοι παρακάθισαν σε σύσκεψη στην ΑΔΕ Λεμεσού, όπου έγινε ανασκόπηση των δεδομένων, με τις δυο πλευρές να εκφράζουν την αποφασιστικότητα τους να εντείνουν τη συνεργασία τους σε θέματα ασφάλειας και διατήρησης της έννομης τάξης.
 
Σε δηλώσεις του ο κ.Νικολαϊδης διαμήνυσε πως δεν θα γίνουν ανεκτές οποιεσδήποτε αντικοινωνικές συμπεριφορές, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.
 
«Θα επικεντρωθούμε, σε επίπεδο σχεδιασμού, στο πως θα μπορέσουμε συνεργαζόμενοι να διατηρήσουμε τη Λεμεσό ως μια πόλη ασφαλή όπως ήταν και είναι όλα αυτά τα χρόνια», είπε και πρόσθεσε πως θα γίνουν οποιεσδήποτε ενέργειες χρειάζονται να γίνουν.
 
Μεταξύ άλλων, ο Δήμος ζητά αύξηση των περιπολιών στο κέντρο της πόλης και σε περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη συνάθροιση πολιτών, αλλά και  επέκταση του μέτρου για περιπολίες με ποδήλατα κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.  
 
Ο Νίκος Νικολαϊδης σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για στοχοποίηση οποιασδήποτε ομάδας πληθυσμού της πόλης και υπενθύμισε ότι πρώτος ο Δήμος Λεμεσού έχει εγκαθιδρύσει το διαπολιτισμικό συμβούλιο, έχει προσλάβει μόνιμο λειτουργό και λειτουργεί προγράμματα  για υπηκόους τρίτων χωρών, «ακριβώς για ν’ αποφευχθεί η γκετοποίηση και η κοινωνική αποξένωση κάποιων ομάδων».
 
«Αυτή είναι η ευθύνη η δική μας, να αποτρέψουμε τις γενεσιουργές αιτίες που προκαλούν αυτά τα φαινόμενα», δήλωσε ο κ.Νικολαϊδης και τόνισε πως η αποφασιστικότητα των δυο μερών είναι δεδομένη, για διατήρηση των υψηλών επιπέδων ασφάλειας της πόλης, «η οποία ήταν και παραμένει φιλική προς ντόπιους και ξένους».
 
 Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης ανέφερε πως θα υπάρξει συνεργασία τόσο με τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου, στο πλαίσιο εντατικοποίησης ελέγχων υποστατικών αλλά και με την τροχονομία και το διαπολιτισμικό συμβούλιο του Δήμου «για να προλάβουμε το έγκλημα και την γκετοποίηση».
 
Σκοπός μας, συνέχισε, είναι μέσα από συγκεκριμένο σχέδιο δράσης να υπάρξει εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του κοινού και η διατήρηση της τάξης στη Λεμεσό.
 
Αναφερόμενος στην υπόθεση της απόπειρας φόνου της Παρασκευής, ο κ.Σωτηριάδης είπε πως ανησυχεί το γεγονός ότι ο δράστης, που παραμένει άφαντος, πυροβόλησε προς εκφοβισμό και έστρεψε το όπλο του προς τα πρόσωπα που τον καταδίωκαν με κίνδυνο να τραυματιστούν ανυποψίαστοι πολίτες.

Η υπόθεση διερευνάται με γοργούς ρυθμούς, συνέχισε και υπενθύμισε ότι για την υπόθεση τελεί υπό 8ήμερη κράτηση ο 24χρονος αδελφός του δράστη, ο οποίος συμμετείχε στη συμπλοκή.

Το θύμα, ένας 19χρονος αλλοδαπός, είναι καλά στην υγεία του και έχει ήδη λάβει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top