Άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σειρά μέτρων προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στην Ευρώπη.

Σε κοινή δήλωση που εξέδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ και ο Υπουργός Υγείας της Ιταλίας μετά από συνεδρία με αντιπροσώπους κρατών μελών που διοργάνωσε ο ΠΟΥ και το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας, αναφέρεται ότι ακρογωνιαίος λίθος μιας ασφαλούς εκπαίδευσης την εποχή της πανδημίας είναι μέτρα προστασίας που σχετίζονται με την υγιεινή των χεριών, τη φυσική απόσταση, τη χρήση μάσκας όπου απαιτείται, και την παραμονή στο σπίτι, εάν κάποιος είναι άρρωστος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Όσα είπε για οργάνωση σχολικής χρονιάς - Φωτοβολταϊκά, πρωτόκολλα και πρακτικές λύσεις που λήφθηκαν

Επίσης, αναφέρεται ότι θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές για παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες ή για παιδιά με θέματα υγείας, καθώς και για εκπαιδευτικούς με προβλήματα  υγείας που τους καθιστούν ευάλωτους σε πιο σοβαρές λοιμώξεις.

Πρέπει επίσης, αναφέρεται, να υπάρξει προετοιμασία και σχεδιασμός για διαδικτυακή μάθηση στην περίπτωση προσωρινού κλεισίματος του σχολείου. Αυτό, προστίθεται, μπορεί να είναι και μια εναλλακτική λύση για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς με προβλήματα υγείας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάρκεια καραντίνας ή να συμπληρώσει τη  μάθηση σε περιπτώσεις όπου τα παιδιά εναλλάσσουν τη σχολική παρουσία τους προκειμένου να τηρούνται οι κανόνες απόστασης σε μικρότερες τάξεις.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Στη Νέα Υόρκη είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη άτυπη πενταμερής συνάντηση για το κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένας στόχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εφικτός, λόγω των όσων προηγήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής, στη Γενεύη, με την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη, να προχωρήσει η συμφωνία στη δέσμη των έξι μέτρων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

BEST OF TOTHEMAONLINE