ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΠΑΦΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Κακόβουλη ενέργεια η φωτιά εκτιμά η Αστυνομία - Προσπάθειες για εντοπισμό των δραστών

ΠΑΦΟΣ - ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Κακόβουλη ενέργεια η φωτιά εκτιμά η Αστυνομία - Προσπάθειες για εντοπισμό των δραστών

Σε κακόβουλη ενέργεια αποδίδει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική την φωτιά που εκδηλώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (31/08) στην περιοχή Βρέτσια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η φωτιά που κατέκαψε 1,5 εκτάριο ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων όπως αμυγδαλιές, αθασιές και άλλα,εκδηλώθηκε σε τρεις διαφορετικές εστίες. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τρεις διαφορετικές εστίες  σχεδόν ταυτόχρονα, σε απόσταση η μια από την άλλη, σε περιοχή μεταξύ  Βρέτσια- Κοιλίνιας,  όσο και σε περιοχή της γειτονικής κοινότητας Αγίου Ιωάννη και σε παραποτάμια περιοχή ανάμεσά στην περιοχή «Ρότσος των Λαουτδιών»  και τον Άγιο Ιωάννη. Συγκεκριμένα αυτή εκδηλώθηκε πάνω από τη κοινότητα της Γαλαταριάς, κάτω από τον Άγιο Ιωάννη και πάνω από τα Βρέτσια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: Οι συνέπεις της πυρκαγιάς στην Πάφο - Ανταποκρίθηκε και σε άλλες περιπτώσεις φωτιάς

Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από Επαρχία Πάφου, δύο φορητές μονάδες πυρόσβεσης από το Ταμείο Θήρας, έξι  πυροσβεστικά οχήματα όλα με τα πληρώματα τους, δύο  αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δύο  εκμισθωμένα ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα που διαθέτει η δημοκρατία διενήργησαν ρίψεις νερού και αφρού περιορίζοντας και τελικά κατασβήνοντας την πυρκαγιά. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης τρακτέρ για την δημιουργία πρόσθετων  αντιπυρικών ζωνών .

Την σκηνή επισκέφτηκαν και μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου για επιτόπιες εξετάσεις  .

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης οριοθέτησαν την πυρκαγιά, έγιναν  τελικές κατασβέσεις, ενώ στο μέρος εξακολουθούν να  βρίσκονται σε επιφυλακή δυνάμεις πυρόσβεσης  για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων. 

Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη τις έρευνες, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες, με στόχο των εντοπισμό των δραστών .

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top