ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: 'Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για μετακίνηση των εταιρειών πετρελαιοειδών από την Λάρνακα'

ΥΠ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: 'Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα για μετακίνηση των εταιρειών πετρελαιοειδών από την Λάρνακα'

Την πρόθεση της Κυβέρνησης να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα σε ό,τι αφορά το θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων των εταιρειών πετρελαιοειδών εξέφρασε την Δευτέρα (31/08) η Υπουργός Ενέργειας κα Νατάσα Πηλείδου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, στο Προεδρικό Μέγαρο, η κα Πηλείδου είπε ότι «όσον αφορά τα θέμα της μετακίνησης των εταιρειών από τη Λάρνακα στο Βασιλικό για τα υγρά καύσιμα, το υγραέριο και την άσφαλτο, η σημερινή συνάντηση ήταν εποικοδομητική, και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα με κάποιες ελάχιστες καθυστερήσεις λόγω κάποιων θεμάτων ασφάλειας και άλλων τεχνικών θεμάτων που έχουν προκύψει.

Όσον αφορά το υγρό καύσιμο, ήδη οι εταιρείες έχουν σταματήσει τις εργασίες στη Λάρνακα και απομένει η διαδικασία κατεδάφισης που έχει ήδη τροχοδρομηθεί.

Για το υγραέριο υπάρχει το θέμα της εκφόρτωσης για το οποίο εκκρεμεί ακόμα μια μελέτη που θα καθορίσει το πόσο μπορεί η εκφόρτωση να γίνει εντός του λιμένα Βασιλικού ή στο αγκυροβόλιο. Αυτή η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα με δύο μήνες, όμως όλες οι διαδικασίες που τρέχουν παράλληλα θα συνεχίσουν κανονικά την πορεία τους, ώστε να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν λιγότερη καθυστέρηση στο σημείο αυτό.

Όσον αφορά το θέμα  των εταιρειών που ασχολούνται με την άσφαλτο, θα ακολουθήσουν συναντήσεις αυτή τη βδομάδα στο Υπουργείο Ενέργειας, ούτως ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα βάσει και κάποιας προετοιμασίας που κάνει η Αρχή Λιμένων σε συνεργασία με τις εταιρείες». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top