ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει τη Γαλλία στην Μεσόγειο

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ: Η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει τη Γαλλία στην Μεσόγειο

Η Τουρκία είναι ικανή να αποτρέψει όσους επιχειρούν με αποστολή ‘αρμάδας’ να παραβιάσουν τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση για εφαρμογή κόκκινων γραμμών του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι όσοι πιστεύουν ότι έθεσαν κόκκινες γραμμές ενάντια στην δίκαιη υπόθεση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, θα αντιμετωπίσουν μόνο την αποφασιστική στάση της χώρας μας.

“Εάν υπάρχει μια κόκκινη γραμμή στην περιοχή, αυτή είναι τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τ/Κ που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Είναι καιρός για όσους βλέπουν τον εαυτό τους μέσα από τον γιγαντιαίο καθρέφτη να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Η ιμπεριαλιστική περίοδος που σχεδίαζαν χάρτες τραβώντας γραμμές έμειναν στο παρελθόν".

Η Τουρκία, συνεχίζει, "είναι ικανή να αποτρέπει όσους επιχειρούν στέλλοντας ‘αρμάδα’ να παραβιάσουν τα δικαιώματα και συμφέροντά της”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι “με αυτή την ευκαιρία θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκρούσεις στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιλυθούν με προκλήσεις παραγόντων που είναι εκτός περιοχής αλλά με διάλογο και συνεργασία μεταξύ των παράκτιων χωρών στη βάση του δικαίου”.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE