Η Χεζμπολάχ δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για ουσιαστικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις στον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ δηλώνει έτοιμη να συζητήσει για ουσιαστικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις στον Λίβανο

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα δήλωσε σήμερα ότι το πανίσχυρο σιιτικό κίνημα είναι ανοιχτό για να συζητήσει μία νέα πολιτική διευθέτηση στο Λίβανο, αν όλες οι πλευρές συμφωνήσουν σε αυτό, καθώς οι ξένοι δωρητές πιέζουν για πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν οι πολύπλευρες κρίσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Λίβανος. 

Η προεδρία του Λιβάνου έχει καλέσει για τη διεξαγωγή κοινοβουλευτικών διαβουλεύσεων αύριο, προκειμένου να επιλεγεί ένας νέος Πρωθυπουργός, μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης (που είχε αναλάβει τα καθήκοντά της με την υποστήριξη της Χεζμπολάχ και των συμμάχων της) και παραιτήθηκε μετά την κοινωνική κατακραυγή που ακολούθησε την τεράστια έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.
 
Οι δηλώσεις του Νασράλα άφησαν να εννοηθεί ότι η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να συζητήσει πιο βαθιές αλλαγές στην πολιτική ζωή του Λιβάνου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE