ΕΠΙΘΕΣΗ - ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ: Έβριζε τους αστυνομικούς και φώναζε - Κλώτσησε νοσηλεύτρια-μέλος του πληρώματος και την τραυμάτισε

ΕΠΙΘΕΣΗ - ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ: Έβριζε τους αστυνομικούς και φώναζε - Κλώτσησε νοσηλεύτρια-μέλος του πληρώματος και την τραυμάτισε

Μετά το περιστατικό επίθεσης σε μέλη του πληρώματος ασθενοφόρου εξασφαλίσαμε λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Όπως αναφέρει πληροφόρηση από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας, υπήρξε κλήση για οχλαγωγία και συμπλοκή δύο -τουλάχιστον ατόμων- στην περιοχή «ΟΧΙ».

Μέλη της δύναμης έσπευσαν στη σκηνή όπου εντόπισαν -τραυματία- τον ένα εκ των δύο εμπλεκομένων που έφερε πολλαπλά τραύματα στα χέρια (διερευνάται κατά πόσο ο τραυματισμός του προήλθε από γυάλινο μπουκάλι). Ο ίδιος άρχισε να εξυβρίζει και να προσπαθεί να επιτεθεί στα μέλη της Αστυνομίας και τελικά συνελήφθη και για αυτόφωρο αδίκημα πρόκλησης ανησυχίας σε δημόσιο χώρο και εξύβριση/επίθεση κατά των αρχών.

Στη συνέχεια και κατά την ώρα άφιξης του ασθενοφόρου συνέχισε να είναι επιθετικός με αποτέλεσμα να κλωτσήσει και να τραυματίσει νοσηλεύτρια-μέλος του πληρώματος στο πόδι. Μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο ΓΝ Λευκωσίας ενώ φυσικά τελεί υπό σύλληψη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.