Παραιτείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Παραιτείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Ο Σίνζο Άμπε, ο συντηρητικός εθνικιστής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ο οποίος έχει παραμείνει στο αξίωμα περισσότερο από οποιονδήποτε προκάτοχό του, θα ανακοινώσει σήμερα ότι θα υποβάλει την παραίτησή του, εξαιτίας της επιδείνωσης των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, μεταδίδει το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, οι δείκτες διέγραψαν τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει πλέον πτώση 2%, αφού μεταδόθηκε η πληροφορία αυτή.

Η φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Άμπε, ο οποίος πάσχει από χρόνια πάθηση – έχει ελκώδη κολίτιδα – εντάθηκε μετά τις δύο πρόσφατες επισκέψεις του σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Άμπε ασκεί την εξουσία από το 2012.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect