Παραιτείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Παραιτείται ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Ο Σίνζο Άμπε, ο συντηρητικός εθνικιστής πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ο οποίος έχει παραμείνει στο αξίωμα περισσότερο από οποιονδήποτε προκάτοχό του, θα ανακοινώσει σήμερα ότι θα υποβάλει την παραίτησή του, εξαιτίας της επιδείνωσης των χρόνιων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, μεταδίδει το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Στο ιαπωνικό χρηματιστήριο, οι δείκτες διέγραψαν τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, με τον δείκτη Nikkei να καταγράφει πλέον πτώση 2%, αφού μεταδόθηκε η πληροφορία αυτή.

Η φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Άμπε, ο οποίος πάσχει από χρόνια πάθηση – έχει ελκώδη κολίτιδα – εντάθηκε μετά τις δύο πρόσφατες επισκέψεις του σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο Άμπε ασκεί την εξουσία από το 2012.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE