Στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα

Στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Έλληνας ΥΠΕΞ κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Σύμφωνα με ελληνικέςδιπλωματικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα.

Τόνισε πως η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται συμπεριφορές, οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της συμμαχίας

Από την πλευρά του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις Βουλευτικές: Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά μέχρι την κάλπη

Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις Βουλευτικές: Αυτές είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά μέχρι την κάλπη

Η ημερομηνία των επόμενων βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο μπορεί να έχει οριστεί εδώ και καιρό, ωστόσο πλέον η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα καλά. Οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, 24 Μαΐου 2026, με τον χρόνο που απομένει να είναι πλέον περιορισμένος.

BEST OF TOTHEMAONLINE