ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Δημητριάδης: 'Δεν ξέρω αν είναι παράνομες οι εκλογές στα κατεχόμενα' -AUDIO

Α. Δημητριάδης: 'Δεν ξέρω αν είναι παράνομες οι εκλογές στα κατεχόμενα' -AUDIO

Τη θέση ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο είναι παράνομες οι λεγόμενες εκλογές στα κατεχόμενα, εξέφρασε ο νομικός Αχιλλέας Δημητριάδης, μιλώντας την Τετάρτη (26/8) στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο κύριος Δημητριάδης μιλώντας στην εκπομπή Πρωινό Δρομολόγιο για τους τουρκικούς σχεδιασμούς διάνοιξης της περίκλειστης περιοχής της Αμμόχωστου υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση, υποστήριξε πως στη βάση πληροφοριών που κατέχει ενδέχεται ένα κομμάτι του Βαρωσίου να ανοίξει πριν από τις "εκλογές" στα κατεχόμενα για να χρησιμοποιηθεί ως προεκλογικό πυροτέχνημα.

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι το "εκλογές" είναι σε εισαγωγικά απάντησε πως δεν ξέρει αν είναι σε εισαγωγικά. Διότι, πρόσθεσε: "Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας με τον οποίο συνομιλεί ο ηγέτης της Ε/κ κοινότητας εκλέγεται με ένα σύστημα. Αυτό είναι το σύστημα που θα εφαρμοστεί στις 11 Οκτωβρίου. Άρα, ο συνομιλητής του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει εκλεγεί παράνομα; Αυτή είναι η θέση; Ε τότε γιατί του μιλάμε αφού είναι παράνομος τόσα χρόνια;"

Ο έγκριτος νομικός ο οποίος χειρίζεται κυρίως υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώπιον του ΕΔΑΔ σε σχέση με τα θέματα περιουσιών στα κατεχόμενα κάλεσε τους Αμμοχωστιανούς να προχωρήσουν σε μαζικές ατομικές προσφυγές.

Κατηγόρησε επίσης την Κυπριακή Δημοκρατία ότι έχει εγκαταλείψει τους Κύπριους πολίτες στο ΕΔΑΔ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Η Κύπρος απαιτεί, οι δολοφόνοι στο σκαμνί» - Διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τον Θανάση Νικολάου

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Σήκωσε το Κύπελλο ο μικρός Λουκάς: Η συγκινητική ανάρτηση του πατέρα του - Δείτε εικόνες και βίντεο

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Τα τελευταία λόγια της 40χρονης πριν τη δολοφονήσει ο 50χρονος - Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση

Λάκης Γαβαλάς: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί - Με ποινικό μητρώο ο ιερωμένος που τον έβρισε



ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

ΠτΔ: Προανήγγειλε ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους - «Θα είμαστε πάντοτε στο πλευρό σας»

Την ενίσχυση πολιτικών για πολύτεκνους προανήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στη Γιορτή της Πολύτεκνης Μάνας στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top