ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Συντακτών Κύπρου: Στήριξη στην δημοσιογραφική κοινότητα στη Λευκορωσία

Ένωση Συντακτών Κύπρου: Στήριξη στην δημοσιογραφική κοινότητα στη Λευκορωσία

Την στήριξη της προς τους δημοσιογράφους της Λευκορωσίας οι οποίοι επηρεάζονται από την πολιτική αναταραχή και το καθεστώς Λουκασένκο, εξέφρασε η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου ενώνει τη φωνή του με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την πολιτική αναταραχή που παρατηρείται στη Λευκορωσία, και τα κατασταλτικά μέτρα τα οποία μετέρχεται το καθεστώς Λουκασένκο.

Μέτρα, τα οποία, δυστυχώς, ανάμεσα σε άλλα, πλήττουν και τη δημοσιογραφική κοινότητα, την ελευθεροτυπία, την ελευθερία έκφρασης και τον πλουραλισμό των απόψεων. Αυτή την περίοδο στη Λευκορωσία και ειδικά στην πρωτεύουσα Μινσκ έχουν συλληφθεί δεκάδες δημοσιογράφοι, ενώ εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοι έχουν δεχθεί επιθέσεις από τις αρχές ασφαλείας του κράτους.

Όπου η δημοσιογραφία και οι λειτουργοί της υπόκεινται σε διώξεις και περιορισμούς, η δημοκρατία υποφέρει.

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου, μαζί με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια δημοσιογραφική οικογένεια εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τους Λευκορώσους δημοσιογράφους και καλεί τη διεθνή κοινότητα να συνδράμει ούτως ώστε να μην υποφέρουν στη χώρα αυτή ούτε οι επαγγελματίες λειτουργοί του Τύπου, αλλά ούτε και οι απλοί πολίτες.

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συντακτών Κύπρου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top