ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η ελληνική αεροναυτική άσκηση με συμμετοχή πολλών χωρών - Στρατιωτικός 'πυρετός' στη Μεσόγειο

Ξεκινά η ελληνική αεροναυτική άσκηση με συμμετοχή πολλών χωρών - Στρατιωτικός 'πυρετός' στη Μεσόγειο

Στρατιωτικός «πυρετός» επικρατεί στη Μεσόγειο με την Ελλάδα να συμμετέχει σε ασκήσεις με τη συμμετοχή και ξένων δυνάμεων.

Στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο ξεκινά σήμερα Τρίτη (25/08) η Ελλάδα, εν μέσω νέου γύρου έντασης στις σχέσεις με την Τουρκία.

Σε ισχύ βρίσκεται από σήμερα, Τρίτη, η ελληνική Navtex που ήρθε ως απάντηση στην επέκταση της τουρκικής Navtex για παράταση των ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η ελληνική Navtex εκδόθηκε για αεροναυτικές ασκήσεις.

Η επίμαχη άσκηση ξεκινά το πρωί της Τρίτης, στην ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου και νότια του Καστελόριζου.

Την ίδια στιγμή, στην περιοχή συγκεντρώνονται δυνάμεις διαφορών χωρών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Από τη Δευτέρα (24/08), αμερικανικό αντιτορπιλικό, στα ανατολικά της Κρήτης, έχει κάνει συνεργασία επικοινωνίας με φρεγάτες του ελληνικού στόλου. Άσκηση αεράμυνας έκαναν στην περιοχή και ελληνικά F-16.

Ελληνικά μαχητικά και πολεμικά πλοία θα συμμετάσχουν, επίσης, σε ασκήσεις με F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπως ανέφεραν επιτελείς που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση.

«Ηχηρή» τετραμερής άσκηση στη Μεσόγειο
Ταυτόχρονα, από τα ξημερώματα της Τρίτης (25/08) ξεκίνησε μια ακόμη τετραμερής άσκηση στην περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται ως «ηχηρή» σύμφωνα με το ίδιο Μέσο.

Στην άσκηση συμμετέχουν Ελλάδα, Κύπρος, Ιταλία και Γαλλία, η οποία στέλνει μάλιστα κι άλλες φρεγάτες στη Μεσόγειο.

Τα Πολεμικά Ναυτικά των τεσσάρων χωρών, καθώς και ελληνικά μαχητικά και γαλλικά Rafale θα συνεκπαιδευτούν σε όλη την περιοχή.

Από sputniknews.gr, με πληροφορίες από ΕΡΤ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top