Προκαλεί η Τουρκία με την 'παράνομη' νέα NAVTEX για ασκήσεις νότια της Κρήτης

Προκαλεί η Τουρκία με την 'παράνομη' νέα NAVTEX για ασκήσεις νότια της Κρήτης

Η περιοχή περιλαμβάνει τμήμα της «οριοθέτησης» που προβλέπει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων η Τουρκία, η οποια εξέδωσε νέα NAVTEX χθες Δευτέρα (24/08) νωρίς το βράδυ για ασκήσεις νότια της Κρήτης.

Η Navtex με αριθμό 1069/20 έχει ισχύ από τις 8 το πρωί της 25ης Αυγούστου έως τις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Η περιοχή για την οποία εκδόθηκε η νέα NAVTEX περιλαμβάνει τμήμα της «οριοθέτησης» που προβλέπει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση στις θαλάσσιες ασκήσεις θα συμμετάσχουν και «συμμαχικές μονάδες» - συνήθης ρητορική του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού ώστε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Αγκυρα δεν είναι απομονωμένη σε αυτές τις ενέργειες.

Η νέα τουρκική παραβατική ενέργεια έρχεται λίγο μετά την απάντηση της Αθήνας και την αναγγελία αεροναυτικής άσκησης, η οποία περιλαμβάνει και έκταση στην οποία δραστηριοποιείται το Oruc Reis.

Από protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE