ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητείται στην Τουρκία η σημασία και η ποσότητα ανακάλυψης του κοιτάσματος

Αμφισβητείται στην Τουρκία η σημασία και η ποσότητα ανακάλυψης του κοιτάσματος

Η ΓΓ του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Σελίν Σαγιέκ Μποκέ, στην Τουρκία δήλωσε ότι η ανακάλυψη του φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα δεν θα επιφέρει κανένα κέρδος για τον λαό με την εφημερίδα Γενί Ακίτ, να την χαρακτηρίζει εχθρική και ξένη προς την Τουρκία.

 
Η κ. Μποκέ ανέφερε επίσης ότι έχει αμφιβολίες αν αυτή η ανακάλυψη θα συμβάλει στην ανάπτυξη της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι τα κέρδη από μια τέτοια επένδυση δεν θα αντανακλαστούν οικονομικά στο λαό.
 
Στο μεταξύ, με τίτλο «Δεν είναι χαρμόσυνο νέο, μόνο ελπίδα!», ο αρθρογράφος της εφημερίδα Σοτζιού, Ραχμίν Τουράν, σχολιάζοντας την ανακάλυψη κοιτάσματος στην Μαύρη θάλασσα, έγραψε ότι είναι απλά μια οικονομική ελπίδα.
 
«Η Ρουμανία, πριν 12 χρόνια ανακάλυψε κοντά στην περιοχή μας κοίτασμα φυσικού αερίου με 60 δισεκ. κυβικών μέτρων. Ακόμη δεν κατάφερε να το εξορύξει! Δεν είναι τόσο εύκολο! (…) Τουλάχιστον για 6-7 χρόνια, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Πρέπει να υπάρξει μεγάλο θαύμα για να μπορέσουν να εξορύξουν το φυσικό αέριο μέχρι το 2023. (…) Το 2023 υπάρχουν εκλογές… πρέπει να δώσουμε φυσικό αέριο στο ‘έθνος’, πρέπει να πωλήσουμε όνειρα, έτσι δεν είναι;»
 
Πρόσθεσε δε ότι μέχρι σήμερα, πριν από μια εκλογική αναμέτρηση, υπήρχε το χαρμόσυνο νέο είτε για φυσικό αέριο, είτε για πετρέλαιο. «Από το 2002, που βρίσκεται στην εξουσία το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ξυπνήσαμε με την είδηση ‘Βρέθηκε πετρέλαιο’, 9 φορές μέσα σε 18 χρόνια. Το περίεργο της υπόθεσης, είναι ότι μετά τις εκλογές τα χαρμόσυνα νέα για φυσικό αέριο ή για πετρέλαιο, εξανεμίζονται όπως τα μπαλόνια».
 
Ο αρθρογράφος Εμίν Τσιολασάν επίσης της Σοζτζιού έγραψε χθες ότι μετά την «εορτή των χαρμόσυνων νέων», ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings μετέτρεψε την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας σε αρνητική με το αιτιολογικό ότι η μείωση των συναλλαγματικών αποθεμάτων και η έλλειψη αξιοπιστίας της νομισματικής πολιτικής είναι παράγοντες που επιδείνωσαν τους κινδύνους εξωτερικής χρηματοδότησης. «Η τουρκική λίρα από τον Μάρτιο έχει χάσει 16% της αξίας της έναντι του δολάριο».

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι

Ραγίζουν καρδιές οι φίλοι του 30χρονου Ευτύχιου που έσβησε σε τροχαίο - «Σε περιμένει η μητέρα σου, πας να την βρεις πολύ γρήγορα»



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top