ΚΥΠΡΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο Οζερσάι καταγγέλει Κύπρο και Γαλλία για εχθρικές ενέργειες

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ο Οζερσάι καταγγέλει Κύπρο και Γαλλία για εχθρικές ενέργειες

Επιστολές στην προεδρεύοσα χώρα του ΣΑ του ΟΗΕ αλλά και στα Υπουργεία Εξωτερικών των μονίμων και μη μονίμων μελών του ΣΑ, απέστειλε ο Κουντρέτ Οζερσάι καταγγέλλοντας τις – όπως αναφέρεται – εχθρικές ενέργειες της ε/κ πλευράς και την στήριξη που δίδει σε αυτές η Γαλλία, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Μπαϊράκ, στην επιστολή του ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι η στήριξη που δίδει η Γαλλία, η οποία είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, στην ε/κ πλευρά η οποία κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή, δεν συνάδει με τις αρχές δημιουργίας του ΟΗΕ.

Ο κ. Οζερσάι αναφέρει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι η ε/ πλευρά που αυξάνει τις προβοκατόρικες και εχθρικές ενέργειες, ανακοινώνοντας την στάθμευση πολεμικών και στρατιωτικών αεροπλάνων της Γαλλίας, θα κάνει και στρατιωτική άσκηση μαζί της.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE