Διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών: «Όλα τα άτομα αξιολογήθηκαν με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή»

Διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών: «Όλα τα άτομα αξιολογήθηκαν με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή»

Διευκρινίζει με ανακοίνωση το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με διεθνή δημοσιεύματα που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην πολιτογράφηση προσώπων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του Κυπριακού Επενδυτικού προγράμματος, τονίζοντας πως πως όλα τα άτομα τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμα, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα που αφήνουν να εννοηθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην πολιτογράφηση προσώπων που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του Κυπριακού Επενδυτικού προγράμματος, θέλουμε να διευκρινίσουμε πως όλα τα άτομα τα οποία αναφέρονται στο δημοσίευμα, αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν την δεδομένη χρονική στιγμή και τα οποία πληρούσαν.

Πρόσθετα για τα συγκεκριμένα άτομα είχε εξασφαλιστεί η συγκατάθεση όλων των αρμοδίων υπηρεσιών τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Είναι καλά γνωστό ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε σε διαδοχικές αλλαγές βελτίωσης του ΚΕΠ με σημαντικότερη την πρόσφατη ψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων, Κανονισμών, που διασφαλίζουν την διαφάνεια, την αξιοπιστία αλλά και τον συνεχή έλεγχο τόσο πριν την υποβολή μιας αίτησης όσο και μετά την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια αλλά και τις πρόσθετες δυνατότητες που οι Κανονισμοί παρέχουν, ήδη ελέγχουμε και θα ελέγξουμε όλες τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE