Οι Ρώσοι γιατροί επιτρέπουν να μεταφερθεί ο Αλεξέι Ναβάλνι σε γερμανικό νοσοκομείο

Οι Ρώσοι γιατροί επιτρέπουν να μεταφερθεί ο Αλεξέι Ναβάλνι σε γερμανικό νοσοκομείο

Οι γιατροί του νοσοκομείου πρώτων βοηθειών της πόλης Όμσκ στη Σιβηρία, όπου νοσηλεύεται στην εντατική από χθες ο πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι, δεν έχουν αντίρρηση να μεταφερθεί ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης σε νοσοκομείο του εξωτερικού, καθώς η κατάσταση του έχει σταθεροποιηθεί. Προγραμματίζεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Ανατόλι Καλινίτσενκο.

"Δεν έχουμε αντίρρηση να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, αυτό δεν θα γίνει τώρα αμέσως αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας", δήλωσε ο Καλινίτσενκο. Νωρίτερα, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου, Αλεξάντρ Μουραχόφσκι είχε δηλώσει ότι το συμβούλιο των γιατρών στο οποίο συμμετείχαν και Γερμανοί γιατροί από νοσοκομείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεταφορά του Ναβάλνι είναι παρακινδυνευμένη και ότι ο Ναβάλάνι θα παραμείνει στο Όμσκ έσω ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του.

Παράλληλα δήλωσε ότι κανείς δεν πρόβαλε αντίρρηση κατά τη διάρκεια του ιατρικού συμβουλίου, εννοώντας ότι και οι Γερμανοί γιατροί είχαν την ίδια άποψη. Ωστόσο αργότερα, η γερμανική οργάνωση ακτιβιστών Cinema for Peace Foundation που έστειλε το αεροσκάφος για να μεταφέρει τον Ναβάλνι στο Βερολίνο, ανακοίνωσε ότι οι Γερμανοί γιατροί που ταξίδεψαν την περασμένη νύχτα με προορισμό την πόλη Oμσκ για να μεταφέρουν τον Ρώσο πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι στο Βερολίνο για θεραπεία δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια και άμεσα αεροπορικώς.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα συναντηθεί με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, όπως μετεδόθηκε στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Άλμα επί Γκοντό*

Άλμα επί Γκοντό*