ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΣ: Σχέδιο κινήτρων στις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και Μαρίνας Παραλιμνίου

ΥΠΕΣ: Σχέδιο κινήτρων στις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και Μαρίνας Παραλιμνίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία την Παρασκευή 21/08, ενέκρινε σχέδιο παροχής κινήτρων και την παραχώρηση αυξημένου συντελεστή δόμησης για αναπτύξεις στις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και στην Μαρίνα Παραλιμνίου, αποκαθιστώντας μια χρονίζουσα αδικία που επικρατούσε στην συγκεκριμένες περιοχές, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο στη συναδρία του (21/08), του συνεδρία έχει αποκαταστήσει μια χρονίζουσα αδικία όσον αφορά τις τουριστικές ζώνες και την ειδική ζώνη της Μαρίνας Παραλιμνίου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νουρής.

Όπως εξήγησε, λαμβάνοντας υπόψη ότι το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας – Δερύνειας θα είναι έτοιμο περί τον Ιούλιο του 21, έχουμε προχωρήσει στην τροποποίηση του σχεδίου παροχής των κινήτρων, ώστε οι τουριστικές αναπτύξεις στις συγκεκριμένες περιοχές, τις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και την ειδική ζώνη της Μαρίνας, να απολαμβάνουν των ιδίων ωφελημάτων όπως οι υπόλοιπες τουριστικές περιοχές.
 
Επιπλέον, όπως είπε, το Υπουργικό προχώρησε επίσης σε ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την παραχώρηση αυξημένου συντελεστή δόμησης κατά 5% για αυτές τις συγκεκριμένες αναπτύξεις, νοουμένου ότι θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
«Θεωρούμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο με αυτή την απόφαση έχει άρει, όπως είπα, μια χρονίζουσα αδικία και πλέον η περιοχή Παραλιμνίου δεν βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από πλευράς ανάπτυξης σε σχέση με τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top